14 Φυτά Σύντροφος Τουλίπας

14 Φυτά Σύντροφος Τουλίπας Οι τουλίπες είναι όμορφες από μόνες τους, αλλά γιατί να μην προσθέσετε συντρόφους για να επαινέσετε αυτήν την ομορφιά; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να προσθέσετε φυτά συντροφιάς στις τουλίπες σας, υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι.

Αυτό το πρώτο είναι να καλύψει τα φύλλα που πεθαίνουν. Τα πολυετή φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι είναι καλά για αυτό, καθώς θα μείνουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι να διπλασιάσετε την ομορφιά του παρτέρι σας. Οι τουλίπες είναι όμορφες από μόνες τους, αλλά γιατί να μην προσθέσετε συγχαρητήρια φυτά για να αποκτήσετε ακόμα περισσότερο χρώμα;

Ο τρίτος λόγος είναι να προσθέσετε ένα σκηνικό. Προσθέτοντας ένα καλό σκηνικό για τις τουλίπες σας, μπορείτε πραγματικά να τις βοηθήσετε να λάμψουν και να αναδυθεί το χρώμα τους.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε 14 φυτά συντροφιάς για τις τουλίπες σας.

Περιεχόμενα1. Catnip (Cat mint)2. Καμπάνες της Ιρλανδίας (Λουλούδια κοχυλιών)3. Φασκόμηλο4. Columbine5. Dianthus (Γαρύφαλλο)6. Κωνοφόρα 7. Tickseed8. Orange Stonecrop (Ρωσική Stonecrop)9. Daylily10. Hellebore11. Αιμορραγική Καρδιά12. Hosta13. Βιόλα (Βιολέτα)14. Brunnera (False Forget-Me-Not)

1. Catnip (δυόσμος γάτας)

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Nepeta cataria

Εάν βρίσκεστε πολύ καιρό στον κόσμο των φυτών, πιθανότατα έχετε ακούσει για το catnip. Είναι περισσότερο γνωστό για την προσέλκυση των γατών, αλλά έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως καταπραϋντικό τσάι για τους ανθρώπους. Το λάδι των φύλλων είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους.

Το Catnip απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα και είναι ανθεκτικό φυτό. Πάσχει από πολύ λίγες ασθένειες και ευχαρίστως αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους. Αναπτύσσεται καλύτερα στις ζώνες τρία έως εννέα, αλλά είναι γνωστό ότι αναπτύσσεται πέρα ​​από αυτό.

Αν και έχει λουλούδια, τα πράσινα φύλλα αυτού του φυτού το καθιστούν εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για τουλίπες είτε ως φόντο είτε για διαφύτευση. Τα πρόσθετα οφέλη τους τόσο για εσάς όσο και για τη γάτα σας είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα!

Μαγευτείτε με αυτές τις εκπληκτικές ιδέες φύτευσης τουλίπας!

2. Καμπάνες της Ιρλανδίας (Κοχύλια)

Moluccella laevis

Το όμορφο όνομα των Bells of Ireland ταιριάζει με την ομορφιά των λουλουδιών τους. Αυτά τα μοναδικά φυτά φαίνονται να είναι πράσινα, αλλά μια πιο προσεκτική εξέταση θα αποκαλύψει ότι τα ίδια τα λουλούδια είναι συνήθως λευκά. Οι ωχροπράσινοι κάλυκες ή οι «καμπάνες» είναι που δίνουν στα φυτά τη χαρακτηριστική εμφάνιση και το όνομά τους. Το ίδιο το λουλούδι είναι κρυμμένο μέσα στα φύλλα.

Αυτό το μοναδικό φυτό είναι γνωστό ότι αναπτύσσεται σε όλες τις ζώνες ανθεκτικότητας, αλλά παλεύει σε ζεστές και υγρές ζώνες. Εάν βρίσκεστε στη ζώνη 10, αυτό μπορεί να μην είναι το κατάλληλο φυτό για εσάς.

Οι καμπάνες της Ιρλανδίας είναι επίσης πολύ καλές για μια σύνθεση φρέσκων λουλουδιών ή ξηρούς κρεμαστές λουλουδιών. Οι χαρακτηριστικές πράσινες «καμπάνες» τους είναι συνήθως αυτό που παρατηρούν οι άνθρωποι και όχι τα μικρά λουλούδια μέσα. Αυτό το φυτό προσφέρει ένα ωραίο φρέσκο ​​πράσινο χρώμα σε κάθε σύνθεση λουλουδιών και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.

Οι καμπάνες της Ιρλανδίας είναι τέλειοι σύντροφοι στο φόντο της τουλίπας καθώς μεγαλώνουν σε ύψος περίπου 4 πόδια.

3. Φασκόμηλο

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Salvia officinalis

Χρειάζεστε κάποια σοφία και θεραπεία σοφού; Δοκιμάστε να φυτέψετε το φασκόμηλο ως φυτό συντροφιάς με τις τουλίπες σας! Το βοτανικό τους όνομα, Salvia προέρχεται στην πραγματικότητα από τη λατινική λέξη που σημαίνει «θεραπεύω». Αυτό συμβαίνει γιατί το φασκόμηλο χρησιμοποιείται ως γαστρονομικό βότανο αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως ενισχυτικό μνήμης.

Τα όμορφα λουλούδια και το πράσινο φύλλωμά τους δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό για τις τουλίπες και ανθίζουν καθώς το φύλλωμα των τουλιπών πεθαίνει, καθιστώντας τις ιδανικές για να διατηρείτε τον κήπο σας περιποιημένο.

Αν και η ποικιλία S. officinalis είναι πολύ πρακτική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το μαγείρεμα, να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες ποικιλίες είναι κατάλληλες για κατανάλωση από ανθρώπους ή ζώα. Ομοίως, ορισμένες ποικιλίες είναι κατάλληλες για διαφορετικές ζώνες ανθεκτικότητας. Άλλες δημοφιλείς ποικιλίες περιλαμβάνουν το φθινοπωρινό φασκόμηλο (S. greggii), το φασκόμηλο του Τέξας (S. coccinea) και το φασκόμηλο ανανά (S. elegans).

4. Κολομπίνα

Aquilegia caerulea

Το Columbine είναι ένα πολυετές, ανθεκτικό Αμερικανό ιθαγενές. Αναπτύσσονται καλά στις ζώνες τρία έως οκτώ, αλλά είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται και στις ζώνες εννέα και 10. Λόγω της ανθεκτικότητάς του, το Columbine είναι ένα αρκετά εύκολο φυτό στην ανάπτυξη αλλά απαιτεί συντήρηση, συμπεριλαμβανομένης της νεκρώσεως.

Τα λουλούδια είναι πολύ αξιοσημείωτα και μοναδικά σχήματα λουλουδιών. Τα λουλούδια μπορεί να εμφανιστούν με διάφορους τρόπους και οι διαφορετικές ποικιλίες έχουν διαφορετική θέση σε σέπαλο και κνήμη. Ομοίως, τα σπιρούνια μπορούν να πάρουν ριζικά διαφορετικά σχήματα.

Είναι ένα αρκετά ψηλό φυτό, με ύψος 12 έως 18 ίντσες. Το κάνει καλύτερα σε μερική έως πλήρη σκιά. Αν και είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, είναι καλύτερο να τα διατηρείτε σε υγρό έδαφος. Είναι εξαιρετικό για κρεβάτια κήπου, αλλά δεν συνιστάται για κηπουρική σε κοντέινερ.

Το Columbine είναι ένας τέλειος σύντροφος για την τουλίπα λόγω του πώς τα χαρακτηριστικά της έρχονται σε αντίθεση με την τουλίπα. Ομοίως, το Columbine είναι εξαιρετικό για να κάνετε μια τολμηρή δήλωση στον κήπο σας.

5. Dianthus (Γαρύφαλλο)

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Dianthus Caryophyllus

Οι Dianthuses είναι ένα άλλο λουλούδι που σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργεί ως ετήσιο και σε άλλες ως πολυετές. Ανεξάρτητα από αυτό, συνήθως έχουν μεγάλο χρόνο άνθισης που τους καθιστά τέλειους συντρόφους για τουλίπες.

Μπορεί περιστασιακά να είναι γνωστά ως Pinks (D. plumarius) ή Sweet William (D. barbatus). Ενώ κάθε διαφορετική ποικιλία θα έχει τις δικές της απαιτήσεις, τα περισσότερα Dianthuses αναπτύσσονται σε ζώνες ανθεκτικότητας τρία έως εννέα και προτιμούν το αλκαλικό έδαφος. Είναι ανθεκτικά στα ελάφια και όχι στα κουνέλια. Ωστόσο, είναι πολύ παραγωγικοί και εξαπλώνονται με χαρά.

Είναι καλύτερο να τα φυτέψετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο, ώστε να είναι έτοιμα να ανθίσουν στα τέλη του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Οι Dianthuses κάνουν επίσης όμορφα και μυρωδάτα κομμένα άνθη και είναι ημιαειθαλές.

6. Κωνοφόρα

Echinacea

Τι είναι το καλοκαίρι χωρίς κωνοφόρα; Έρχονται σε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών και είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μωβ κωνοφόρα, Echinacea purpurea, είναι μακράν ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια, αλλά άλλες ποικιλίες όπως το ανοιχτό μωβ Echinacea angustifolia είναι επίσης πολύ αναγνωρίσιμες.

Όχι μόνο είναι όμορφα τα λουλούδια αλλά είναι και πρακτικά. Προσελκύουν επικονιαστές και απωθούν παράσιτα όπως τα ελάφια. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται ως παυσίπονο. Οι ιθαγενείς της Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για να ανακουφίσουν οτιδήποτε, από πονόδοντο έως δάγκωμα φιδιού. Τώρα, χρησιμοποιείται πιο συχνά για την παρασκευή τσαγιού.

Τα κωνοφόρα είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για τις τουλίπες σας λόγω του χρώματος, της εποχής ανθοφορίας, της πρακτικότητας και της ευκολίας ανάπτυξής τους.

Εκπλαγείτε με αυτές τις ιδέες για κουτιά παραθύρων που θα έκαναν τον κήπο σας να ξεχωρίζει!

7. Σπόρος κρότων

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Corepsis

Το Tickseed είναι ένα λαμπερό καλοκαιρινό ανθισμένο φυτό που θα διαρκέσει καλά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κυκλοφορεί σε πολυετείς και ετήσιες ποικιλίες, οπότε προσέξτε να επιλέξετε το είδος που θέλετε όταν ψάχνετε να αγοράσετε.

Το Tickseed είναι στην πραγματικότητα εγγενές στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι το κρατικό αγριολούλουδο της Φλόριντα. Το λουλούδι ευδοκιμεί σε ζώνες ανθεκτικότητας από τέσσερα έως 10. Τα καταφέρνουν καλύτερα στον ήλιο, αλλά είναι ανεκτικά στη μερική σκιά. Είναι εύκολο να συμβαδίσουν με αυτά, καθώς η απελευθέρωση των ανθοφοριών είναι η μόνη συντήρηση που απαιτείται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου τους. Εάν ο καιρός είναι ιδιαίτερα ξηρός, καλό είναι να τα ποτίζετε αλλά διαφορετικά, συνήθως δεν χρειάζονται πότισμα.

Αυτά τα ανθεκτικά λουλούδια είναι ένα τέλειο ζευγάρι με τουλίπες καθώς είναι ανθεκτικά και ανθίζουν όταν τα φύλλα της τουλίπας αρχίζουν να πεθαίνουν.

8. Orange Stonecrop (Ρωσική Stonecrop)

Sedum kamtschaticum

Το stonecrop είναι γνωστό ως μερικώς αειθαλές καθώς παραμένει πράσινο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και παράγει μικρά κίτρινα ή πορτοκαλί άνθη. Είναι εδαφοκάλυψη και είναι εξαιρετική επιλογή για παρτέρια ή κηπουρική σε δοχεία.

Λόγω της δημοτικότητάς τους, το Orange Stonecrop και άλλα φυτά αναμειγνύονται καλά με φυτά όπως οι τουλίπες, εάν προσπαθείτε να δώσετε στον κήπο σας μια πιο «μοντέρνα» ατμόσφαιρα.

Τα Sedums είναι γενικά καλά φυτά συντροφιάς για τις τουλίπες καθώς προσφέρουν ένα πράσινο σκηνικό όταν τα φύλλα της τουλίπας γίνονται καφέ. Το πορτοκαλί stonecrop ταιριάζει πολύ λόγω της εύκολης φύσης και της προσαρμοστικότητάς του.

9. Daylily

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Hemerocallis lilioasphodelus

Τα Daylilies είναι τόσο όμορφα όσο και κοινά και είναι εύκολο να αναπτυχθούν.

Το Daylily είναι ένα «σίγουρο» πολυετές. Ανθίζουν με πολύ λίγη συντήρηση και είναι αρκετά εύκολο να διατηρηθούν. Η κύρια απαραίτητη συντήρησή τους είναι η βασική νεκροκεφαλή. Αν και, αν αρχίσουν να φαίνονται τραχιά, μπορούν να κοπούν πίσω.

Αναπτύσσονται καλά στον ήλιο, αλλά μπορούν επίσης να αναπτυχθούν και στη σκιά. Αναπτύσσονται σε ζώνες τέσσερα έως εννέα και σε κάθε τύπο εδάφους είναι πολύ εύκολα φυτά. Είναι κατάλληλα για κρεβάτια κήπου, αλλά οι νάνοι ποικιλίες τα πάνε ιδιαίτερα καλά στα δοχεία.

Τα κρίνια προσθέτουν όμορφες υφές με αντίθεση σε ένα κρεβάτι με τουλίπες και είναι χρήσιμα για την ανθοφορία όταν οι τουλίπες αρχίζουν να πεθαίνουν.

10. Hellebore

Hellebore orientalis

Τα Hellebores είναι μοναδικά λουλούδια που μοιάζουν με τριαντάφυλλο και ανθίζουν πολύ νωρίς. Τα άνθη είναι πολύ βαριά σε σύγκριση με το υπόλοιπο φυτό και έτσι συχνά ανθίζουν μπρούμυτα. Ανθίζουν το χειμώνα γύρω στα Χριστούγεννα. Τα Hellebores είναι ακόμη γνωστό ότι διασχίζουν ακόμη και το παγωμένο έδαφος. Τούτου λεχθέντος, είναι κατάλληλα για ζώνες τέσσερα έως εννέα με κάποια διακύμανση ανάλογα με την ποικιλία.

Οι ελλέβορες έρχονται σε ποικιλία χρωμάτων, ειδικά όταν φυτεύονται με σπόρο. Οι σκούρες κόκκινες και μπλε αποχρώσεις είναι μερικά από τα πιο κοινά χρώματα. Οι σπόροι δεν είναι βιώσιμοι για πολύ, οπότε φροντίστε να τους φυτέψετε το συντομότερο δυνατό. Ανάλογα με την ποικιλία, τα Hellebores απαιτούν μέτρια ποσότητα συντήρησης.

Δεδομένου ότι ανθίζουν τόσο νωρίς, τα hellebores είναι ιδανικά για το γέμισμα των τρυπών όπου υπήρχαν οι τουλίπες καθώς και για την κάλυψη του νεκρού φυλλώματος της τουλίπας.

11. Αιμορραγική Καρδιά

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Lamprocapno spectabilis

Λόγω του εμβληματικού σχήματος και της ομορφιάς της αιμορραγικής καρδιάς, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να αναπτυχθεί. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Η καρδιά που αιμορραγεί είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί. Δεν απαιτούν καν κλάδεμα ή νεκροκεφαλή αφού θα ανθίσουν ξανά. Επιπλέον, είναι ανθεκτικά σε παράσιτα όπως τα ελάφια και τα κουνέλια.

Επειδή πεθαίνουν πίσω το καλοκαίρι, η καρδιά που αιμορραγεί δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν προσπαθείτε να κρύψετε τα πεθαμένα πέταλα των τουλιπών. Ωστόσο, τα όμορφα λουλούδια τους είναι ένα υπέροχο και πολύχρωμο κομπλιμέντο για τις τουλίπες. Λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος και του στυλ τους, η αιμορραγική καρδιά είναι υπέροχη αν θέλετε να δώσετε στον κήπο σας μια φυσικοποιημένη ή δασική αίσθηση.

12. Hosta

Hosta plantaginea

Οι οικοδεσπότες είναι ανθεκτικά πολυετή φυτά που διαθέτουν εντυπωσιακές ποικιλίες φυλλώματος. Τα φύλλα είναι το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό τους. Ακόμα, τα λουλούδια ανθίζουν σε λευκό, ροζ ή λεβάντα και προσελκύουν τα κολίβρια.

Δυστυχώς, τα παράσιτα όπως τα σαλιγκάρια, τα ελάφια και τα κουνέλια αγαπούν επίσης τους οικοδεσπότες. Έτσι, εάν ζείτε σε μια περιοχή με κοινά προβλήματα παρασίτων, μπορείτε να σκεφτείτε δύο φορές να το προσθέσετε στον κήπο σας. Εκτός από την προστασία από παράσιτα και τη βασική συντήρηση, οι οικοδεσπότες είναι εύκολο να φροντιστούν.

Οι οικοδεσπότες διατίθενται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, επομένως, ανάλογα με την ποικιλία, μπορούν να είναι κατάλληλα για πολλά διαφορετικά είδη κήπων.

Το αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό φύλλωμα του οικοδεσπότη τα κάνει εξαιρετικά για να απομακρύνουν την προσοχή από τα φύλλα των τουλιπών που πεθαίνουν.

13. Βιόλα (Βιολέτα)

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)Violaceae oratincola

Οι βιόλες είναι υπέροχες εδάφους με πράσινο φύλλωμα και διάφορα χρωματιστά λουλούδια. Το Common blue violet είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και, όπως υποδηλώνει το όνομα, κοινά είδη βιόλας.

Υπάρχουν περίπου 500 είδη στο γένος Viola, οπότε φροντίστε να επιλέξετε ένα που ταιριάζει στη ζώνη ανθεκτικότητάς σας και ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι περισσότερες βιόλες είναι μονοετή ή βραχύβια πολυετή. Διαβάστε τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε σε τι βρίσκεστε.

Σε γενικές γραμμές, οι βιόλα απαιτούν μέτρια ποσότητα συντήρησης με περιστασιακό κόψιμο, σβήσιμο και υγρό χώμα.

Οι βιόλα είναι ένα καλό φυτό συντροφιάς για τις τουλίπες καθώς ανθίζουν την ίδια εποχή, βοηθούν στην προσέλκυση επικονιαστών και βοηθούν στην κάλυψη των νεκρών φύλλων.

14. Brunnera (False Forget-Me-Not)

Brunnera macrophylla

Αυτό το υπέροχο πολυετές που αγαπά τις σκιές έχει αξιοσημείωτα ασημί και πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Φέρει μωβ ή μπλε λουλούδια που σκάνε. Η κοινή του ονομασία, False Forget-me-not προέρχεται από τα άνθη του, τα οποία μοιάζουν με αυτά του Forget-Me-Not.

Είναι ανθεκτικά στα παράσιτα. Κάνοντάς το εξαιρετικό κάλυμμα εδάφους για να κάνετε τον κήπο σας να σκάει και να προσθέσετε μια όμορφη βάση γύρω από τις τουλίπες.

Είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης που χρειάζεται μόνο εποχιακό κλάδεμα. Το Brunnera έχει καλή απόδοση σε ζώνες ανθεκτικότητας τρία έως οκτώ και μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε παρτέρια κήπου όσο και σε δοχεία. Φαίνεται πολύ οικείο σε δασικές εκτάσεις όπως κήπους ή φυσικοποιημένες περιοχές.

Το Brunnera συνδυάζεται καλά με τουλίπες γιατί ανθίζει την ίδια εποχή και βοηθά στην κάλυψη του φυλλώματος των τουλιπών που πεθαίνει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τουλίπες είναι πολυετή φυτά, διαβάστε περισσότερα για αυτά τα μακράς διαρκείας φυτά –

20 καλύτερα πολυετή φυτά για κήπους της ζώνης 6

15 κοντά πολυετή φυτά που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *