Συμβουλές για τη δημιουργία κοινοτήτων φυτών


Συμβουλές για τη δημιουργία κοινοτήτων φυτών Η κατανόηση των φυτών και των σχέσεών τους μεταξύ τους καθιστά μια πιο τρομερή προσέγγιση στην κηπουρική. Η παραδοσιακή κηπουρική έχει συχνά δει τα φυτά ως συστατικά μιας σύνθεσης χωρίς να αναγνωρίζει τη συμβατότητα πέρα ​​από τις καθαρά διακοσμητικές ιδιότητες. Η οικολογική κηπουρική αγκαλιάζει εξαρχής την αλλαγή, με την κατανόηση ότι ένας κήπος δεν είναι απλώς ένα σωρό βινιέτες ποιότητας καρτ ποστάλ, αλλά είναι επίσης μια εμπειρία μέσα στο χρόνο του πλούτου της ζωής που καλλιεργεί. Ο κήπος γίνεται ένα ζωντανό σύστημα αντί για μια ετερόκλητη ποικιλία από πολύτιμα πράγματα. Ακολουθούν τρία πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χτίζετε κοινότητες φυτών.

1. Μάθετε πώς μεγαλώνει ένα φυτό

Αυτό είναι πιο σημαντικό από το χρώμα του λουλουδιού ή του φυλλώματος του. Ρωτήστε τον εαυτό σας:Είναι ριζωματώδης ή ριζωματώδης; Αναπτύσσεται μεμονωμένα ή σε αποικίες; Πόσο ζει ένα μόνο φυτό; Πόσο γρήγορα θα εξαπλωθεί;

Ως κηπουρός, αναμφίβολα έχετε παρατηρήσει (ή μπορείτε να φανταστείτε) τι συμβαίνει όταν ένας ζωηρός δρομέας προλαβαίνει τον αργό μάστορα.

2. Η οικολογία θα γίνει, ό,τι κι αν γίνει

Τα φυτά είναι ζωντανά και αναπτύσσονται στον κήπο σας είτε γνωρίζετε τις αποχρώσεις του κύκλου ζωής τους είτε όχι. Ένας οικολογικός κήπος δέχεται τη φύση των φυτών ως βασικό κανόνα. Εάν τα φυτά σπέρνουν μόνα τους σε μέρη που δεν περιμένατε, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αγκαλιάσετε, όχι απλώς να αποδεχτείτε.

3. Αυτή η ιδέα δεν περιορίζεται από το μέγεθος

Ακόμη και σε μικρούς κήπους, οι φυτικές κοινότητες μπορούν να κάνουν μια οικολογική διαφορά ως μια άλλη πράσινη βελονιά στο περιβαλλοντικό πάπλωμα.

4. Η εμφάνιση εξακολουθεί να έχει σημασία

Σε έναν καλλιεργημένο χώρο, δεν μπορείς να αγνοήσεις εντελώς την αισθητική. Προτείνω να πάρετε ένα σύνθημα από τη φύση, ενισχύοντας τις ομάδες φυτών σας για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτά τα νοερά στιγμιότυπα των αγριολούλουδων που σκεπάζουν μια πλαγιά είναι αξέχαστες λόγω των πληθώρας φυτών που περιέχουν. Αυτό κάνει τις τυπικές ομάδες κήπων τριών έως πέντε φυτών να φαίνονται λίγο ανεπαρκείς. Αν και μπορεί να μην έχετε μια πλαγιά για χίλιους νάρκισσους, θα πρέπει πιθανώς να αυξήσετε την ένταση πέρα ​​από το πακέτο των 10 που πωλείται στο κέντρο του κήπου.

Η Kelly D. Norris είναι η συγγραφέας του New Naturalism: Designing and Planting a Resiliient, Ecologically Vibrant Home Garden.

Κατασκευάζοντας το Τέλειο Φθινοπωρινό Εμπορευματοκιβώτιο

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τα δοχεία κήπου (και μερικές φορές οι κηπουροί τους) μπορεί να φαίνονται λίγο χειρότερα για φθορά. Αυτά τα δοχεία μπορεί να έχουν περάσει πολλά από την άνοιξη – τα φυτά μπορεί να έχουν στεγνώσει, υποσιτίζονται ή έχουν προσβληθεί από έντομα και ασθένειες. Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος δεν πρέπει να είναι το τέλος της απόλαυσης των όμορφων σχεδίων δοχείων. Με λίγη έξυπνη λήψη αποφάσεων, τρυφερή αγάπη και φροντίδα και μερικά φυτά, μπορείτε να δώσετε στα φθαρμένα δοχεία σας μια ανανέωση στα τέλη του καλοκαιριού για συνεχές χρώμα μέχρι τους πρώτους παγετούς.

Διακοσμητικά χόρτα όπως αυτό το μεξικάνικο πουπουλένιο γρασίδι (Nassella tenuissima, Zones 7ñ10) φαίνονται όμορφα ακόμα και όταν πεθαίνουν, με τις μεταξένιες κλωστές τους να πιάνουν τον παγετό. Φωτογραφία: Erin Presley.Αποφασίστε τι θα μείνει και τι θα πάει. Τα φυτά που προσβλήθηκαν από ασθένειες ή υποβρύχθηκαν σοβαρά μπορεί να γίνουν αντιαισθητικά γρήγορα, επομένως αφαιρέστε τα πρώτα για να φρεσκάρετε το δοχείο σας. Οι ανυπόμονοι που αγαπούν τη θερμότητα (Impatiens walleriana, ετήσιο) και ο κόλπος (Plectranthus scutellarioides, Ζώνες 10ñ11) μειώνονται καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες, επομένως σκεφτείτε να τα αφαιρέσετε. Αναζητήστε δομικά και ανθεκτικά στο κρύο φυτά που θα διατηρήσετε ως στοιχεία του ανανεωμένου δοχείου σας που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Η φούξια (Fuchsia spp. and cvs., Zones 10ñ11) και τα snapdragons (Angelonia angustifolia, ετήσια) αποδίδουν εκπληκτικά καλά τις πιο δροσερές μέρες, αλλά εμφανίζουν ζημιές από παγετό γρήγορα. Zinnias (Zinnia elegans, ετήσια) και οι κατιφέδες (Tagetes spp. and cvs., ετήσια) ανθίζουν καλά σε ψυχρές θερμοκρασίες και μπορούν να ξεπεράσουν λίγο παγετό. Στα Μεσοδυτικά, πολλά τρυφερά σάλβια (Salvia spp. και cvs., Ζώνες 7ñ10) μόλις αρχίζουν να δείχνουν το καλύτερό τους στα τέλη του καλοκαιριού και τα ετήσια διακοσμητικά χόρτα φαίνονται ενδιαφέροντα ακόμα και μετά το μαύρισμα φανταστικό όταν χτυπηθούν από σκληρό παγετό. Διατηρήστε τα δοχεία σας καλά ποτισμένα καθώς δημιουργούνται νέα φυτά και σε ζεστές ξηρές μέρες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αφιερώστε λίγο χρόνο στην περιποίηση των φυτών. Αφού συμπεριλάβετε φυτά δοχείων που έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο φθινόπωρο, δώστε τους λίγη στοργή. Με τα ξεθωριασμένα φυτά να έχουν εξαφανιστεί, είναι πιο εύκολο να δεις και να αντιμετωπίσεις τις πολιτιστικές συνθήκες. Αφαιρέστε νεκρούς ή άρρωστους μίσχους και φύλλωμα, καθώς και υπολείμματα λουλουδιών και φυτών που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια του εδάφους. Περιορίστε τα εύσωμα φυτά κατά ένα τρίτο για να τονώσετε τη φρέσκια ανάπτυξη κατά τις ήπιες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Επισκευάστε το χώμα της γλάστρας σας. Ανανεώστε τη διείσδυση του νερού στο εσωτερικό των δοχείων που είναι δεσμευμένα σε γλάστρες, ξύνοντας την επιφάνεια του εδάφους μεταξύ των φυτών όπου αισθάνεται κρούστα και σφιχτή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε μια δόση λιπάσματος βραδείας αποδέσμευσης ή πρόσθετο χώμα γλάστρας. Η αγαπημένη μου τροπολογία εδάφους για το φθινόπωρο είναι τα τσιπς κοκοφοίνικα, που βρίσκονται σε κέντρα κήπου που επικεντρώνονται σε φυτά εσωτερικού χώρου και σε συστήματα καλλιέργειας εσωτερικού χώρου. Το κοκοφοίνικα, το ινώδες κάλυμμα μιας καρύδας, είναι υπεραπορροφητικό και τα τσιπς μπορούν να υποστούν επεξεργασία στο έδαφος για να λειτουργήσουν ως σφουγγάρια και να ενισχύσουν την κατακράτηση και την απορρόφηση του νερού στις ξηρές μέρες του φθινοπώρου.

Προσθέστε λίγο φθινοπωρινό χρώμα με πληρωτικά ανθεκτικά στον παγετό. Οι επιλογές μπορεί να είναι περιορισμένες στα κέντρα κήπου στα τέλη του καλοκαιριού, αλλά λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πολυετή, οικιακά ή ευδιάκριτα φυτά για να δώσετε χρώμα καλωσορίσματος.

Αστέρες

Πολλά κέντρα κήπου παρουσιάζουν μια ποικιλία αστεριών (Aster spp. και cvs., Symphyotrichum spp. και cvs.,†και Eurybia spp. και cvs., Zones 4ñ8) για να προσθέσουν χρώμα στις φθινοπωρινές πολυετείς σειρές τους. Με μια αφθονία μικρών λουλουδιών, οι αστέρες ανθίζουν πολύ και παρέχουν νέκταρ στους επικονιαστές μέχρι τον Νοέμβριο. Το “Lady in Black” calico aster (Symphyotrichum lateriflorum “Lady in Black”, Zones 4ñ8) έχει μια ενδιαφέρουσα συνήθεια καταρράκτη και σκούρο φύλλωμα που συμπληρώνει τους ζεστούς τόνους του φθινοπώρου. Επίσης, οι περισσότεροι αστέρες είναι πολύ ανθεκτικοί και μπορούν να φυτευτούν με επιτυχία μέχρι τον Νοέμβριο για να καλύψουν τα κενά στις πολυετείς φυτεύσεις.

χόρτα μουστάρδας

Τα μαρούλια και το λάχανο ανέχονται καλά τον παγετό, αλλά το αγαπημένο μου επιδεικτικό φθινοπωρινό φαγητό είναι τα χόρτα μουστάρδας. Σπείρετε χόρτα μουστάρδας σε ένα κρεβάτι κήπου στα τέλη Αυγούστου και μεταφυτεύστε σε δοχεία τον Σεπτέμβριο. Μεγαλώνοντας γρήγορα το μέγεθος, επωφελούνται από τη μειωμένη πίεση των εντόμων σε ψυχρές θερμοκρασίες. Το “Garnet Giant” έχει σημαντικά, γυαλιστερά μπορντό φύλλα με μεγάλη επίδραση στο δοχείο και στην κουζίνα.

Heucheras

Τα Heucheras (Heucheras spp. and cvs., Zones 3ñ8) μπορούν να βρεθούν σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων για να συμπληρώσουν οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων, και η τακτοποιημένη συνήθεια τους μπορεί να αγκυροβολήσει ένα κατά τα άλλα τσακισμένο δοχείο πτώσης. Τα περισσότερα heuchera είναι ημι-αειθαλές και παρουσιάζουν υπέροχες χρωματικές αλλαγές τον Νοέμβριο.

Βιολέτες

Με τα πολυάριθμα κομψά λουλούδια τους, οι βιόλες (Viola cornuta, Zones 5ñ9) αποδίδουν καλύτερα καθώς οι θερμοκρασίες ψύχονται από τα μεγαλύτερα ξαδέρφια τους, πανσέδες (Viola ◊†wittrockiana, Zones 5ñ9). Η ποικιλία των χρωματικών συνδυασμών και των αποχρώσεων που διατίθενται στον κόσμο των βιόλας είναι αρκετή για να εναρμονίσει κάθε χρωματική παλέτα. Οι βιόλες SorbetÆ είναι αγαπημένες για την ασταμάτητη ανθοφορία τους παρά τις καιρικές ιδιοτροπίες, και έρχονται σε κάθε απόχρωση κάτω από τον ήλιο.

Οι κήποι εμπορευματοκιβωτίων και οι κηπουροί επωφελούνται από μια ανακαίνιση αργά το καλοκαίρι. Όπως το να συνδυάζετε το πιο άνετο φθαρμένο τζιν σας με ένα εντυπωσιακό καινούργιο πουλόβερ, τα ωραιότερα φθινοπωρινά δοχεία διατηρούν τις πιο εγκάρδιες φυτείες του καλοκαιριού με μερικές πολύχρωμες νέες προσθήκες. Και με μειωμένη υγρασία και άφθονη ηλιοφάνεια, τα δοχεία και οι κηπουροί μπορούν να φαίνονται καλύτερα το φθινόπωρο.

Η Erin Presley είναι κηπουρός στο Olbrich Botanical Gardens στο Μάντισον του Ουισκόνσιν.

“Help Me Find Roses” Ο μοναδικός πόρος για τα τριαντάφυλλα που έχουμε – και πρέπει να τον υποστηρίξουμε.

Επειδή μιλάμε για διαφορετικούς τρόπους αγοράς τριαντάφυλλων, σκέφτηκα ότι είναι η τέλεια στιγμή να σας παρουσιάσω έναν από τους μεγαλύτερους πόρους τριαντάφυλλων και κηπουρικής που διαθέτουμε. Είναι ένας ιστότοπος που ονομάζεται:

Βοηθήστε με να βρω τριαντάφυλλα, Clematis και Peonies και οτιδήποτε σχετίζεται με την κηπουρική.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτόν τον ιστότοπο, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αποτελούν επίσης πηγή πληροφοριών για τα clematis και τις παιώνιες, αλλά επειδή πρόκειται για στήλη τριαντάφυλλου, θα εστιάσω σε αυτά που προσφέρουν σχετικά με τα τριαντάφυλλα.

Για αρχή, αυτό θα πρέπει να χτυπήσει τις κάλτσες σας. Ο ιστότοπός τους αυτή τη στιγμή καταλογίζει πάνω από 41.000 τριαντάφυλλα και έχει περισσότερες από 130.000 φωτογραφίες των ίδιων τριαντάφυλλων. Πετάξτε χιλιάδες φυτώρια, δημόσιους και ιδιωτικούς κήπους, συλλόγους τριαντάφυλλων, συγγραφείς, κτηνοτρόφους, υβριδοποιητές και εκδόσεις από όλο τον κόσμο και έχετε απλώς τη μεγαλύτερη πηγή τριαντάφυλλων που γνωρίζω και έχω δει ποτέ.

Όσον αφορά την αγορά τριαντάφυλλων, εδώ είναι μόνο ένας τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς. Ας πούμε ότι ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο τριαντάφυλλο και δεν ξέρετε από πού να το αγοράσετε ή/και θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες. Απλώς κάντε κλικ στο «Αναζήτηση/Αναζήτηση» στην αριστερή στήλη και εμφανίζεται ένα πλαίσιο όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε μέρος ή όλο το όνομα του τριαντάφυλλου. Κάντε κλικ στην αναζήτηση και επάνω εμφανίζεται είτε το τριαντάφυλλο είτε αυτά που είναι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε.

Αρχικά μεταφέρεστε σε μια σελίδα «περιγραφής» με φωτογραφίες του τριαντάφυλλου, το ενδεχόμενο μέγεθος, είναι (ή δεν είναι) ανθεκτικό στις ασθένειες, πληροφορίες για τη ζώνη ανθεκτικότητας και πολλά άλλα πράγματα που ίσως θέλετε να μάθετε.  

Στη συνέχεια, στην κορυφή αυτής της σελίδας “περιγραφή” υπάρχουν καρτέλες. Κάντε κλικ πάνω τους για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες, βραβεία και αναφορές σε δημοσιευμένο υλικό. Αλλά τρεις από αυτές τις καρτέλες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

«Βαθμολογίες μελών». Αυτό ακριβώς ακούγεται. Άλλοι κηπουροί βαθμολογούν συνεχώς το τριαντάφυλλο με χαρακτηριστικά όπως το χρώμα άνθισης, η συχνότητα ανθοφορίας, το άρωμα, το σφρίγος, η αντοχή στο κρύο, η αντοχή στις ασθένειες, η ανοχή στη σκιά και η λίστα συνεχίζεται. Αυτό σας δίνει τρομερή εικόνα για το τι νιώθουν οι άλλοι κηπουροί για αυτό το τριαντάφυλλο όταν καλλιεργείται στον δικό τους κήπο – όπως θα το καλλιεργήσετε εσείς στον δικό σας.

«Σχόλια μελών». Αυτή η περιοχή δίνει στα μέλη την ευκαιρία να επεκτείνουν τις αξιολογήσεις τους με σχόλια σχετικά με το πόσο καλά ή άσχημα τα πάει το τριαντάφυλλο στην περιοχή τους. Και εδώ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη. Κάντε κλικ στο όνομα των μελών και μπορείτε να δείτε σε ποια περιοχή και σε ποια ζώνη ανθεκτικότητας ζουν! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πιθανώς να βρείτε σχόλια για το τριαντάφυλλο από άτομα που το καλλιεργούν υπό συνθήκες παρόμοιες με τις δικές σας. Τι καλύτερο από αυτό!

“Αγοράζω από”. Αυτό είναι όπου το Help Me Find γίνεται πραγματικά ισχυρό. Τα φυτώρια τριαντάφυλλων από όλο τον κόσμο ανεβάζουν τακτικά τη λίστα διαθεσιμότητας τριαντάφυλλων στο Help Me Find. Έτσι, κάτω από αυτήν την καρτέλα παρατίθενται φυτώρια τριαντάφυλλων που προσφέρουν αυτήν τη στιγμή αυτό το τριαντάφυλλο προς πώληση οπουδήποτε στον κόσμο. Στη συνέχεια, υπάρχουν σύνδεσμοι σε πολλούς από τους ιστότοπούς τους καθώς και πληροφορίες για το πώς να έρθετε σε επαφή μαζί τους για παραγγελία. Όταν διηύθυνα το πρώην φυτώριο τριαντάφυλλων, φρόντιζα πάντα αυτή η λίστα να είναι ενημερωμένη και ξέρω ότι σχεδόν όλα τα φυτώρια τριαντάφυλλων κάνουν το ίδιο.

Υπάρχουν περισσότεροι τομείς του Help Me Find Ξέρω ότι θα σας φανούν ενδιαφέροντες και θα μιλήσω για αυτούς σε μελλοντικές αναρτήσεις, αλλά πριν κλείσω αυτό, υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε και κάτι που θέλω να σκεφτείτε να κάνετε .

Μάθε πρώτα αυτό. Το Help Me Find δεν δέχεται διαφημίσεις. Θέλουν αυτό να είναι εμπορικό ελεύθερο και αμερόληπτο. Ως εκ τούτου, συμβάλλουν στην αντιστάθμιση του κόστους του ιστότοπου μέσω δωρεών ή/και ατόμων που συμμετέχουν για ένα χρόνο μέσω της premium συνδρομής τους. Μια premium συνδρομή που κοστίζει μόνο 24 $ το χρόνο και ανοίγει ολόκληρους άλλους τομείς του ιστότοπου. Διάολε, αυτό είναι λιγότερο από μια συνδρομή σε περιοδικό! Κάντε κλικ στο «Δωρεές» προς το επάνω μέρος της αριστερής στήλης για περισσότερες πληροφορίες.

Επομένως, ελέγξτε τον ιστότοπο και απολαύστε. Αλλά αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε δωρεά και/ή να εγγραφείτε. Αυτή είναι μια καταπληκτική πηγή για τους λάτρεις της κηπουρικής αλλά χωρίς την υποστήριξή μας….

Ανατριχιάζω να το σκέφτομαι.

Happy RoseingPaul

15 από τις καλύτερες ποικιλίες Common Morning Glory για κηπουρούς στο σπίτι

Οι πρωινές δόξες είναι το ραπανάκι της οικογένειας των ανθισμένων αμπελιών, εύκολο στην ανάπτυξη και γρήγορη, για εκκίνηση.

Οι περισσότεροι από τους τύπους της κοινής πρωινής δόξας, ή Ipomoea purpurea, που θα βρείτε μεγαλώνουν ως ετήσιες, εκτός εάν βρίσκεστε στη Ζώνη Ανθεκτικότητας του USDA 10 ή 11.

Ωστόσο, είναι στην ευχάριστη θέση (και πρόθυμοι) να αυτο-σπορά για μια επανάληψη της παράστασης το επόμενο έτος.

Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτήν την μερικές φορές επιθετική διαδικασία αυτοσποράς, αφαιρέστε τα φυτά εντελώς από μια περιοχή αργά το φθινόπωρο, προτού γίνουν τραγανά και έτοιμα να εκτοξεύσουν σπόρους παντού.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια.

Όλες οι ποικιλίες πρωινής δόξας επωφελούνται από τις ίδιες βασικές συνθήκες καλλιέργειας. Εδώ είναι ένα σύντομο primer:

Αυτά τα λουλούδια χρειάζονται πλήρη ήλιο, όχι πολύ νερό και σχεδόν οποιοδήποτε είδος χώματος έχετε να προσφέρετε.

Ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό καλλιέργειας πρωινής δόξας για να μάθετε τι πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτό το πολύχρωμο λουλούδι να μεγαλώνει στα καλύτερά του με περισσότερες λεπτομέρειες και, στη συνέχεια, επιλέξτε την αγαπημένη σας ποικιλία παρακάτω για να ξεκινήσετε τη φύτευση!

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις κορυφαίες επιλογές μας, για εκπληκτικά λουλούδια για την κάλυψη ενός φράχτη ή πέργκολας.

15 αγαπημένες κοινές ποικιλίες Morning Glory

Caprice Carnevale di Venezia Celestial Mix Crimson Rambler Early Call Mix Fieldgrown Mix Flying Saucers Grandpa Ott Harlequin Mix Heavenly Blue Inkspots Knowlians Black Party Φόρεμα Σέτα Venice Blue

Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικές ποικιλίες διαθέσιμες, σε ποικιλία χρωμάτων. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!

1. Καπρίτσο

Το μπλε του ουρανού με ένα αστέρι λεβάντας στο κέντρο, το «Caprice» είναι ένα πραγματικό τέρας ενός καλλιεργητή, ακόμη και ανάμεσα σε πρωινές δόξες. Τα αμπέλια μπορούν να φτάσουν έως και είκοσι πόδια σε μήκος, επιτρέποντάς του να καλύψει τεράστιες ποσότητες χώρου.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί εδώ λάμπουν πρακτικά σε ένταση, με ένα ευχάριστο φάσμα κορεσμού.

‘Καπρίτσιο’

Ταιριάζει καλά με vinca vine cover και αυτό το ζευγάρι είναι από τις καλύτερες επιλογές σας για εκείνες τις περιοχές που πρέπει να καλυφθούν και γρήγορα!

Ευτυχώς το ‘Caprice’ μπορεί να ανεχθεί και τη μερική σκιά.

Βρείτε σπόρους σε διάφορα μεγέθη πακέτων, διαθέσιμα στο Eden Brothers .

2. Carnevale di Venezia

Για μια νότα μπλε ή μωβ ροζ, το «Carnevale di Venezia» δεν θα σας απογοητεύσει. Τα πέταλα έχουν ραβδώσεις χρώματος σε λευκό φόντο και είναι όλα διαφορετικά, προσθέτοντας λίγη ποικιλία.

Θα φτάσει σε έκταση έως και 10 πόδια και περίπου 16 πόδια σε ύψος κατά την ωριμότητα. Αυτός είναι ένας δυναμικός καλλιεργητής, αυτό είναι σίγουρο!

«Carnevale di Venezia»

Βρήκα λουλούδια με αυτή τη δίχρωμη απόχρωση που αποτελείται από λευκό και ένα άλλο χρώμα λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με συμπαγή χρώματα, αντί να προσθέτουν πιο ποικίλα ή δίχρωμα μείγματα στον κήπο.

Οι πετούνιες θα δούλευαν επίσης εδώ, αλλά μερικές όρθιες μαυρομάτικες Σούζαν και λούπινο μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι όταν συνδυάζονται με αυτά τα λουλούδια.

Οι σπόροι από ένα φυτό αυτού του μεγέθους θα σπείρουν μόνοι τους μαζικά, οπότε μην ανησυχείτε για την εκ νέου έναρξη την επόμενη σεζόν.

Πακέτα των 10 σπόρων είναι διαθέσιμα στο Burpee .

3. Ουράνιο Μίγμα

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να καλλιεργήσετε; Γιατί να μην δοκιμάσετε το μείγμα «Celestial»;

Θα βρείτε λευκά, μπλε και μοβ σε αυτό το μείγμα και αφού σπείρετε τους σπόρους, θα έχετε ένα τυχαίο χρωματικό καλειδοσκόπιο για να απολαύσετε – δεν υπάρχει πραγματικά κανένας τρόπος να πείτε πώς θα μοιάζουν μέχρι να ανθίσουν.

Ακόμη και οι σπόροι που έχουν σωθεί από αυτά τα φυτά πιθανότατα θα αποκλίνουν από το αρχικό τους χρώμα και θα αναπτύξουν νέα χρωματικά σχέδια.

Μείγμα «Ουράνιου».

Θα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μεγάλα θα αναπτυχθούν τα αμπέλια, αλλά μπορείτε να περιμένετε να φτάσουν κάπου γύρω στα εννέα πόδια σε συνολικό μήκος. Αυτό είναι ένα καλό μέγεθος για να καλύψετε έναν φράχτη, μια πέργκολα ή μια κληματαριά.

Η φύτευση αυτής της ποικιλίας είναι μια ζαριά γιατί απλά δεν ξέρετε τι θα πάρετε, αλλά αυτό είναι μέρος της διασκέδασης! Διαθέτοντας άνθη με εύρος μεταξύ μπλε και μοβ και με ένα λευκό μείγμα μερικές φορές μέσα, είναι σίγουρο ότι θα αλληλοσυμπληρώνονται.

Βρείτε πακέτα με 50 σπόρους διαθέσιμα στο Burpee .

4. Crimson Rambler

Ροζ-κόκκινα λουλούδια με έντονη απόχρωση είναι αυτό που θα λάβετε αν επιλέξετε “Crimson Rambler”. Και αυτό το όνομα είναι στη μύτη για αυτά τα αμπέλια και από άποψη συνήθειας, καθώς μεγαλώνουν μέχρι και δεκαπέντε πόδια σε μήκος.

Όλο αυτό το «βυσσινί περιπλανώμενο» με κάνει επίσης να σκεφτώ αυτό το αυτοκίνητο με παρόμοια ονομασία από τη δεκαετία του ’60, όπως αυτό που η θεία μου είχε παρκάρει στο δρόμο της συλλέγοντας σκουριές για περίπου τριάντα χρόνια. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που ενσταλάζουν ορισμένα φυτά με ιδιότητες που τα κάνουν τα αγαπημένα μας.

“Crimson Rambler”

Αυτή η πρωινή δόξα μπορεί να ανεχθεί τη μερική σκιά, αλλά θα υποστήριζα ότι αυτές οι ανθοφορίες θα φαίνονται καλύτερα αν καλλιεργηθούν στον ήλιο.

Αυτός ο τύπος είναι ένα φυσικό ζευγάρι με τριαντάφυλλα ή κοινά γεράνια . Συμπεριλάβετε έναν τροφοδότη κολιμπρί για να προσελκύσετε σμήνη από αυτά τα πουλιά που αιωρούνται και πεταλούδες. θα έρθουν για την ταΐστρα αλλά θα μείνουν για τα λουλούδια!

Βρείτε σπόρους σε διάφορα μεγέθη πακέτων που διατίθενται στην Eden Brothers .

5. Μίξη πρώιμης κλήσης

Το «Early Call» Mix είναι μια άσκηση σε παστέλ χρώματα. Μιλήστε για μερικές υπέροχες ανθοφορίες εδώ! Πρακτικά λιώνουν το ένα μέσα στο άλλο και τονίζονται από αυτό το περιστασιακό λευκό περίγραμμα σε ένα λουλούδι.

Τα αμπέλια φτάνουν σε μήκος περίπου 15 πόδια και το φυτό μπορεί ευτυχώς να ανεχθεί κάποια μερική σκιά. Όσο περισσότερο ήλιο έχει το φυτό, τόσο μεγαλύτερο γίνεται, επομένως σε πιο σκιερές συνθήκες περιμένετε να φτάσει περίπου τα 10 πόδια.

Μίξη ‘Early Call’

Θα υποστήριζα ότι η μίξη «Early Call» πρέπει να διατηρείται σε χαμηλότερο ύψος και να εκπαιδεύεται να τρέχει κατά μήκος ενός φράχτη ή στα μισά του δρόμου. Βασίζω αυτή την πρόταση εξ ολοκλήρου στο πόσο εντυπωσιακά είναι τα λουλούδια και στην πεποίθησή μου ότι μερικές φορές, το λιγότερο είναι περισσότερο. Το να συμπεριλάβετε ένα παστέλ χαλί (ή έναν τοίχο χαμηλής ανάπτυξης) με πρωινές δόξες είναι τόσο όμορφο όσο μπορεί να γίνει ένας κήπος.

Βρείτε σπόρους σε συσκευασίες που κυμαίνονται από λιγότερο από μια ουγγιά έως ένα σάκο 1 λίβρας διαθέσιμο στο Eden Brothers .

6. Μίγμα καλλιέργειας στο χωράφι

Λευκά, ροζ και μωβ λουλούδια, ω μου! Το μείγμα «Fieldgrown» είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πολύχρωμων, ζωντανών λουλουδιών.

Αυτές οι πρωινές δόξες ανέχονται τη μερική σκιά και μπορούν να προσφέρουν μια πλούσια εμφάνιση σε κατά τα άλλα σκιερές περιοχές.

Τα αμπέλια φτάνουν σε σεβαστό μήκος περίπου δέκα πόδια. Το όρθιο phlox συνδυάζει κατάλληλα αυτά τα χρώματα.

Μίγμα ‘Fieldgrown’

Η μίξη «Fieldgrown» είναι άλλη μία από αυτές τις επιλογές ρίψης ζαριών, με αποτέλεσμα πολύχρωμα λουλούδια σε μια ποικιλία αποχρώσεων που είναι αδύνατο να προκαθοριστούν. Θα πρέπει απλώς να περιμένετε και να δείτε τι θα πάρετε.

Βρείτε σπόρους σε διάφορα μεγέθη πακέτων που διατίθενται στην Eden Brothers .

7. Ιπτάμενοι δίσκοι

Η λεπτότητα δεν είναι μια ιδιότητα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τις πρωινές δόξες, αλλά το «Flying Saucers» καταφέρνει να το πετύχει με όρεξη.

Πιθανότατα αναρωτιέστε, μπορεί η λεπτότητα να απομακρυνθεί με όρεξη; Βάλτε τα μάτια σας σε αυτά τα λουλούδια και δείτε το σε δράση.

‘Ιπτάμενοι δίσκοι’

Κάθε λουλούδι είναι ένα καλοκαιρινό μπλε του ουρανού, με ραβδώσεις λευκού και ένα ηλιόλουστο κίτρινο κέντρο. Είναι σαν να παντρεύετε τον ουρανό με το έδαφος, δημιουργώντας μια όμορφη συνεργασία. Και τα αμπέλια μπορούν να σκαρφαλώσουν μέχρι περίπου δεκαπέντε πόδια.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των «Ιπτάμενων Πιτάτων» είναι η ανοχή τους στον μερικό ήλιο, επιτρέποντάς σας να τα φυτέψετε κάπου που έχει λίγη σκιά όλη την ημέρα. Μιλήστε για μια σανίδα σωτηρίας για όσους από εμάς δεν έχουν τέλειο φως!

Τα λευκά γεράνια και οι γαρδένιες θα ταίριαζαν υπέροχα με τα «Ιπτάμενα Πιτάκια».

Οι σπόροι διατίθενται σε διάφορα μεγέθη πακέτων από την Eden Brothers .

8. Παππούς Οτ

Μου αρέσει αυτό και μόνο για το όνομά του. Το «Grandpa Ott» είναι ένα γνώριμο θέαμα για τους fans της πρωινής δόξας. Σκούρα μοβ άνθη με κόκκινο λαιμό σε σχήμα αστεριού το χαρακτηρίζουν ως ένα εμβληματικό και οικείο λουλούδι.

“Παππούς Οτ”

Ή μήπως αυτό το είδος είναι νέο για εσάς; Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάνει μια εκπληκτική προσθήκη στον κήπο.

Αυτή η ποικιλία καλλιεργεί αμπέλια μήκους έως και δεκαπέντε πόδια, καθιστώντας την ιδανική για την κάλυψη ενός τοίχου ή ενός φράχτη με άφθονα μοβ άνθη. Αυτά τα λουλούδια είναι λίγα εκατοστά, ωραία και μεγάλα για μια καλή παράσταση.

Για μια σοβαρή εμφάνιση χρώματος, θα μπορούσατε να τα διπλασιάσετε με φασόλια υάκινθου , αλλά να είστε προετοιμασμένοι να αφαιρέσετε μερικά ακατάστατα κλήματα μετά το πέρας της σεζόν!

Οι σπόροι διατίθενται από την Eden Brothers .

9. Μίγμα Αρλεκίνου

Τα ριγέ λευκά, ροζ και μωβ λουλούδια προσδιορίζουν το μείγμα «Αρλεκίνος». Μια τυχαία σειρά από μπλε, μοβ ρίγες σε ένα λευκό πέταλο προσφέρει μοναδικά λουλούδια σε κάθε κλήμα.

Μπορείτε να περιμένετε να φτάσει σε μήκος έως και δώδεκα πόδια περίπου, μια ωραία απόσταση για την κάλυψη κληματαριών από κάτω προς τα πάνω.

Μίγμα «Αρλεκίνου».

Ένας από τους αγαπημένους μου κήπους έχει ένα απλό σιντριβάνι με έναν βράχο που καλύπτεται από πρωινές δόξες «Αρλεκίνου», χωρίς άλλα ζεύγη φυτών. Μερικές φορές αυτά τα λουλούδια παρουσιάζονται με τον καλύτερο τρόπο όταν είναι μόνοι τους και τους επιτρέπεται να είναι οι μοναδικοί showmen.

Οι σπόροι είναι διαθέσιμοι σε διάφορα μεγέθη συσκευασίας έως και 1/4-λίβρα συσκευασίες στο Eden Brothers .

10. Heavenly Blue

Η ποικιλία «Heavenly Blue» είναι μια ποικιλία κειμήλιο, το φυτό που «ξεκίνησε τα πάντα» ξεκινώντας την τρέλα της πρωινής δόξας των ΗΠΑ.

Δεν μπορείς να νικήσεις αυτό το μπλε, έτσι;

Αναμένετε αυτή η ποικιλία να εξαπλωθεί έως και έξι έως οκτώ πόδια κατά τη διάρκεια της σεζόν, φτάνοντας σε ύψος έως και δώδεκα πόδια! Ένας τέτοιος ζωηρός καλλιεργητής βρίσκεται στα καλύτερά του πάνω σε πέργκολα ή φράχτη.

Αυτό το ετήσιο φυτό πρέπει να κοπεί και να αφαιρεθεί στα τέλη του φθινοπώρου.

“Heavenly Blue”

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε το «Heavenly Blue» με κάποια παρόμοια απόχρωση lobelia και ξεχασιάρηδες , για να διατηρήσετε αυτή την μπλε ατμόσφαιρα.

Ή, συνδυάστε το με ροζ και μωβ πετούνιες για να προσφέρετε κάποιο συμπληρωματικό χρώμα που αναδεικνύει την απαλή τους απόχρωση.

Μπορείτε να βρείτε σπόρους σε διάφορα μεγέθη πακέτων που διατίθενται από την Eden Brothers .

11. Κηλίδες μελανιού

Με όμορφα δίχρωμα λουλούδια σε αποχρώσεις του μωβ, του μπλε και του λευκού, το ‘Inkspots’ είναι ένα παραγωγικό άνθος. Τα λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας είναι ιδανικά για να μεγαλώνουν φράχτες και πέργκολα.

“Σημεία μελανιού”

Μια ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία, τα αμπέλια φτάνουν τα 10 πόδια σε μήκος και θα ανεχθούν τη μερική σκιά.

Βρείτε σπόρους σε πακέτα διαφόρων μεγεθών που διατίθενται στην Eden Brothers .

12. Knowlians Black

Όχι αρκετά μαύρα, θα απολαύσετε τις βαθύ μωβ άνθη του «Knowlians Black». Το μόνο που μπορώ να πω εδώ είναι, «Ουάου, τι λουλούδι».

Αυτό το έντονο χρώμα είναι εξαιρετικό και τραβάει αμέσως την προσοχή μου. Σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα όποιου περπατήσει.

Επίσης, αυτό το όνομα – «Knowlians»; Μου αρέσει, πιθανώς επειδή η Νέα Ορλεάνη είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στη γη.

“Knowlians Black”

Τα αμπέλια θα φτάσουν σε μήκος περίπου οκτώ πόδια και αναπτύσσονται πιο αργά από άλλες πρωινές δόξες, κάτι που μπορεί να είναι καλό για τον πολυάσχολο κηπουρό. Ένα φυτό που αναπτύσσεται πιο αργά σημαίνει λιγότερη συντήρηση. Αυτή η ποικιλία ανέχεται επίσης κάποια μερική σκιά.

Οι σπόροι διατίθενται σε διάφορα μεγέθη συσκευασίας στην Eden Brothers .

13. Φόρεμα για πάρτι

Τα λουλούδια ματζέντα βρίσκονται στο επίκεντρο με το «Party Dress». Είναι το λευκό κέντρο που έρχεται σε αντίθεση με αυτό το πλούσιο ματζέντα που μου το πουλάει πραγματικά.

Μέτρια για πρωινή δόξα, αυτά τα αμπέλια φτάνουν σε μήκος περίπου έξι πόδια και είναι καλοί υποψήφιοι για την κάλυψη μικρότερων περιοχών ή εάν θέλετε ένα αμπέλι που δεν θα αναπτυχθεί πέρα ​​από τα προβλεπόμενα όριά του.

‘Φόρεμα για πάρτυ’

Αυτό μου φαίνεται καλή επιλογή για φράχτες, γραμματοκιβώτια και φανοστάτες.

Αυτό το χρώμα συνδυάζεται εύκολα με οποιοδήποτε άλλο ετήσιο που αγαπά τον ήλιο, όπως τα γεράνια και οι πετούνιες, και είναι ένα τέλειο ζευγάρι με την εχινάκεια .

Πακέτα των 50 σπόρων είναι διαθέσιμα στο Burpee .

14. Σέτα

Λευκά άνθη με μωβ κηλίδες σε σχήμα αστεριού μοτίβο προσδιορίζουν την πρωινή δόξα «Seta». Τα λευκά ή κίτρινα λουλούδια είναι τα αγαπημένα μου και οι λευκές αποχρώσεις αυτού του λουλουδιού είναι οι σωστές.

Οι μωβ κηλίδες ποτέ δεν φωνάζουν ούτε απαιτούν προσοχή, συμπληρώνουν μόνο τα μέτρια λευκά άνθη αυτού του αμπελιού. Αυτό επιτρέπει στα άφθονα λουλούδια αυτής της πρωινής δόξας να λειτουργούν ως φόντο για άλλα φυτά στον κήπο.

‘Seta’

Τα αμπέλια μπορούν να φτάσουν σε μήκος περίπου δώδεκα πόδια και αυτό το φυτό ανέχεται τη μερική σκιά – δεν είναι κακό!

Οι σπόροι διατίθενται σε μια σειρά από διάφορα μεγέθη συσκευασίας στην Eden Brothers .

15. Venice Blue

Λευκό με ριγέ μοτίβο σε αποχρώσεις του μπλε, αυτή η πρωινή δόξα μοιάζει να σχεδιάστηκε από τον Jackson Pollock σε μια καλή μέρα. Το “Blue της Βενετίας” είναι κάτι σαν επιλογή μπαλαντέρ γιατί κάθε λουλούδι θα έχει ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε.

Ωστόσο, επειδή έχει ένα έντονο λευκό φόντο σε κάθε πέταλο λουλουδιών, είναι εύκολο να το συνδυάσετε με άλλα φυτά στον κήπο, αν θέλετε να τραγουδήσουν όλα και να τραγουδήσουν το ίδιο τραγούδι.

“Blue της Βενετίας”

Συγκεκριμένα, φαντάζομαι ότι αυτή η ποικιλία συνδυάζεται αρκετά καλά με τις πετούνιες « Night Sky» .

Τα αμπέλια και οι τρύπες θα σκαρφαλώσουν γύρω στα δώδεκα πόδια και προτιμά τις συνθήκες πλήρους ήλιου.

Οι σπόροι διατίθενται σε διάφορα μεγέθη πακέτων και σε μεγάλο σάκο 1 λίβρας στο Eden Brothers .

Δόξα, Πρωί, Μεσημέρι και Νύχτα

Οι πρωινές δόξες προσφέρουν άφθονη ποικιλία για να διαλέξετε, και είστε σχεδόν σίγουροι ότι θα βρείτε ένα με τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε. Η εύκολη στην ανάπτυξη ποιότητά τους είναι ένα ακόμη μπόνους.

Καλλιεργείτε πρωινές δόξες; Ποια είναι η αγαπημένη σας ποικιλία; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω και μη διστάσετε να μοιραστείτε μια ή δύο φωτογραφίες!

Και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια αμπέλων στον κήπο σας, θα χρειαστείτε τους ακόλουθους οδηγούς στη συνέχεια:Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε την πασιφλόρα Πώς να μεγαλώσετε σταυροειδές φυτό Πώς να μεγαλώσετε την Καρολίνα Τζεσαμίν

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.