Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τα λουλούδια του λουλούδια κόσμου

Πώς νΠώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τα λουλούδια του λουλούδια κόσμου Τα λουλούδια Cosmos είναι υπέροχα καλλωπιστικά φυτά που ευδοκιμούν σε λιγότερο από ιδανικές συνθήκες.

Ένα όφελος για τους επικονιαστές και άλλα ωφέλιμα έντομα, αυτά τα φυτά είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη τόσο στο παρτέρι όσο και στον κήπο με βιολογικά λαχανικά.

Εάν το σύμπαν του κήπου σας δεν περιλαμβάνει αυτό το ετήσιο, ίσως θα έπρεπε! Αυτό το φυτό εύκολης φροντίδας ευδοκιμεί στον ήλιο και τη ζέστη, προσφέροντας λαμπρό χρώμα σε αντάλλαγμα.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια.

Όταν δημιουργώ τον καλοκαιρινό μου κήπο, μου αρέσει να προσθέτω στοιχεία που τον κάνουν να αισθάνεται σαν μια γαλήνια όαση και που έχουν πολύ χαμηλή συντήρηση.

Τα λουλούδια Cosmos ταιριάζουν τέλεια και στις δύο αυτές απαιτήσεις – δεν απαιτούν πολλή φροντίδα, αλλά ουάου, κάνουν ποτέ τον κήπο να αισθάνεται σαν ένα καταφύγιο ζωής και ομορφιάς!

Στην πραγματικότητα, ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να χαλαρώνω τις καλοκαιρινές μέρες είναι να παρακολουθώ μέλισσες, πεταλούδες, ακόμη και κολίβρια που αναζητούν τροφή από τις επιδεικτικές ανθίσεις στα φυτά του κόσμου μου.

Γλυκύνοντας τη συμφωνία, αυτά τα υπέροχα λουλούδια παράγουν πολλές ανθίσεις από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τον πρώτο παγετό του φθινοπώρου.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να καλλιεργήσετε αυτά τα υπέροχα λουλούδια – έτσι ώστε, αν το επιλέξετε, να γίνουν επίσης ένα από τα κυριότερα σημεία του καλοκαιριού σας.

Να τι θα καλύψουμε:

Τι θα μάθετε

Τι είναι το Cosmos; Καλλιέργεια και ιστορία Πολλαπλασιασμός Τρόπος καλλιέργειας Συμβουλές για κλάδεμα και συντήρηση Είδη και ποικιλίες για επιλογή Διαχείριση παρασίτων και ασθενειών Βέλτιστες χρήσεις Γρήγορη αναφορά Οδηγός καλλιέργειας

Τι είναι το Cosmos;

Το Cosmos είναι ποώδη φυτά που καλλιεργούνται για τα υπέροχα άνθη τους. Καλλιεργούνται συχνότερα ως καλοκαιρινά ετήσια.

Αυτά τα λουλούδια είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία ποικιλία ποικιλιών που περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά χρώματα και διαθέτουν διαφορετικούς τύπους ανθοφοριών.

Τα άνθη συγκρατούνται σε ψηλούς, διακλαδισμένους μίσχους, ενώ τα λουλούδια έχουν πέταλα σε αποχρώσεις του ροζ, μοβ, λευκού, λεβάντας, κόκκινου, πορτοκαλί ή κίτρινου, καθώς και δίχρωμα, τα οποία είναι όμορφα τοποθετημένα γύρω από έναν κεντρικό δίσκο.

Από τα 20 περίπου είδη του γένους Cosmos, δύο από αυτά καλλιεργούνται συνήθως σε οικιακούς κήπους.

Το C. bipinnatus, γνωστό και ως “garden cosmos”, πωλείται συχνότερα σε συνδυασμό λευκού, ροζ, μοβ και μπορντό. Το φύλλωμα είναι λεπτό και μυρωδάτο, και τα χρώματα της ανθοφορίας τείνουν προς ψυχρές αποχρώσεις.

Το C. sulphureus, γνωστό και ως «θειούχο σύμπαν», διατίθεται σε ζεστές αποχρώσεις του κίτρινου, πορτοκαλί και κόκκινου και έχει φύλλωμα που μπορεί να μπερδέψετε με φύλλα κατιφέ ή χρυσάνθεμου .

Ένα τρίτο είδος που είναι κάπως λιγότερο κοινό στο τοπίο του κήπου είναι το C. atrosanguineus, γνωστό και ως «σοκολατένιο σύμπαν».

Θα μάθετε περισσότερα για αυτά τα είδη και τις ποικιλίες τους – καθώς και μερικές συμβουλές για το πού να τα αγοράσετε – αργότερα σε αυτό το άρθρο, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Καλλιέργεια και Ιστορία

Τα φυτά του γένους Cosmos είναι εγγενή στην Αμερική, που κυμαίνονται από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τη Νότια Αμερική.

Ωστόσο, τα τρία είδη που καλλιεργούνται πιο συχνά σε κήπους είναι όλα εγγενή στην Κεντρική Αμερική.

Αυτά τα φυτά ανήκουν στην τεράστια οικογένεια Asteraceae και σχετίζονται με άλλες ομορφιές του κήπου όπως τα κωνοφόρα , οι ντάλιες και οι κατιφέδες.

Το γένος Cosmos πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «kosmos», μια λέξη με πολλές διαφορετικές μεταφράσεις, που κυμαίνονται από «στολισμός» έως «σύμπαν». Στην περίπτωση αυτού του λουλουδιού, η λέξη μεταφράζεται καλύτερα ως κάτι που μοιάζει με “ομορφιά”.

Αυτά τα υπέροχα λουλούδια έχουν χρησιμοποιηθεί και απολαμβάνουν οι άνθρωποι για πολλούς αιώνες, αν όχι περισσότερο.

Σύμφωνα με τον TK Lim, συγγραφέα του βιβλίου “Edible Medicinal and Non-Medicinal Plants”, τόμος 7, ο οποίος είναι διαθέσιμος στο Amazon , οι προκολομβιανοί πολιτισμοί στη Λατινική Αμερική χρησιμοποιούσαν τα πορτοκαλί ή κίτρινα άνθη του C. sulphureus για την παραγωγή βαφής.

Αργότερα, οι εξερευνητές εισήγαγαν σπόρους του σύμπαντος στην Ισπανία και στα τέλη του 1700, ο βοτανολόγος Casimiro Gomez de Ortega έφερε τον C. bipinnatus από την Ισπανία στην Αγγλία.

Αν και συνήθως αναφέρονται με το όνομα του γένους τους, αυτά τα λουλούδια είναι επίσης γνωστά με την κοινή ονομασία «Μεξικάνικοι αστέρες».

Στα περισσότερα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι μεξικανικοί αστέρες θεωρούνται ετήσιοι, αν και οι κηπουροί στις ζώνες ανθεκτικότητας 9 και 10 του USDA μπορούν να τους μεταχειριστούν ως πολυετείς.

Διάδοση

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το σύμπαν του κήπου και του θείου σπέρνοντάς τα απευθείας στο έδαφος ή ξεκινώντας τα σε εσωτερικούς χώρους και μεταφυτεύοντας τα σπορόφυτα. Για τον κόσμο της σοκολάτας, η πιο αξιόπιστη μέθοδος πολλαπλασιασμού είναι η διαίρεση των κονδύλων.

Σε εξωτερικούς χώρους από Seed

Ο κήπος και το θείο cosmos είναι εξαιρετικά εύκολο να αναπτυχθούν από σπόρους, οπότε αν είστε αρχάριος κηπουρός (ή απλώς επισκέπτεστε μερικά από τα βασικά) αυτά είναι εξαιρετικά λουλούδια για αρχή.

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι σπόροι βλασταίνουν τόσο εύκολα που τείνουν να σπέρνουν μόνοι τους, αναπτερώνοντας από τους σπόρους χρόνο με τον χρόνο, και είναι γνωστοί ότι γίνονται λίγο ζιζανιοκτόνοι.

(Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ότι η ιδιότητα ενός φυτού ως «ζιζανίου» εξαρτάται αποκλειστικά από την άποψή του. Δεν βλέπω τους εθελοντές του Κόσμου ως «ζιζάνια» αλλά ως ευπρόσδεκτα «μπόνους» που ανθίζουν.)

Ακούγεται σαν να ξεφεύγω; Προσπαθώ να κάνω μια άποψη σχετικά με την καλλιέργεια αυτών των λουλουδιών από σπόρους, και θα δείτε πού θα πάω σε μια στιγμή, οπότε υπομένετε μαζί μου…

Πριν ξεκινήσετε τη σπορά, θα θέλετε να μάθετε την καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε αυτούς τους σπόρους.

Και τώρα ερχόμαστε στο θέμα. Κάθε άλλη πηγή που συμβουλευτείτε πιθανότατα θα σας προτείνει να περιμένετε να σπείρετε τους σπόρους του σύμπαντος μέχρι τον τελευταίο μέσο ανοιξιάτικο παγετό για την τοποθεσία σας.

Ωστόσο, δεν είμαι από αυτούς που ακολουθούν κατά γράμμα τις συμβουλές κηπουρικής, αγνοώντας ό,τι συμβαίνει στον δικό μου κήπο ή τα λαχανικά και τα παρτέρια πολλών άλλων κηπουρών.

Ο αριθμός των εθελοντικών δενδρυλλίων του Cosmos που φυτρώνουν πριν από τον τελευταίο παγετό της άνοιξης κάθε χρόνο και επιβιώνουν για να κραδάσουν τη δόξα τους όλο το καλοκαίρι είναι απόδειξη ότι η αναμονή μπορεί να μην είναι απαραίτητη.

Παίρνοντας ένα σύνθημα από αυτό που συνέβαινε μεταξύ των εθελοντών μου, τον τελευταίο καιρό άρχισα να σπέρνω αυτούς τους σπόρους στις αρχές της άνοιξης μαζί με τις καλλιέργειές μου σε δροσερό καιρό, μόνο για να δω τι θα συμβεί.

Όπως υποψιαζόμουν – και προς μεγάλη μου χαρά! – Τα σπορόφυτά μου που έχουν σπαρθεί νωρίς την άνοιξη επιβιώνουν στους ελαφρούς παγετούς, παρέχοντάς μου άνθηση στις αρχές του καλοκαιριού, ένα πολύτιμο αγαθό στην περιοχή μου όπου η καλλιεργητική περίοδος είναι σύντομη.

Ομολογώ, ωστόσο, ότι θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση για τη σπορά λουλουδιών θερμής εποχής είναι ένα πείραμα.

Επομένως, αν θέλετε να το παίξετε με ασφάλεια, περιμένετε μέχρι μία έως δύο εβδομάδες μετά την τελευταία μέση ημερομηνία παγετού, όταν η θερμοκρασία του εδάφους σας έχει φτάσει τουλάχιστον τους 60 ή 70°F.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε, δοκιμάστε να φυτέψετε μερικά από αυτά ταυτόχρονα με τους ανοιξιάτικους σπόρους του κήπου σας. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε αιωρούμενα καλύμματα σειρών για να προστατεύσετε τα σπορόφυτα εάν η πρόγνωση του καιρού σας προβλέπει σκληρό πάγωμα.

Όταν είστε έτοιμοι να σπείρετε, προετοιμάστε τα κρεβάτια σας αναμειγνύοντας λίγο λίπασμα, σπρώξτε στην άκρη λίγο χώμα για να καλύψετε τους σπόρους και, στη συνέχεια, εξομαλύνετε το έδαφος ώστε να είναι επίπεδο.

Ποτίστε το χώμα με ένα ραβδί κηπουρικής ώστε η επιφάνεια του εδάφους να είναι υγρή.

Τοποθετήστε μια ομάδα τριών σπόρων κάθε εννέα έως 12 ίντσες και στη συνέχεια καλύψτε τους πολύ ελαφρά με χώμα. Οι σπόροι πρέπει να καλύπτονται μόνο κατά περίπου 1/16 της ίντσας.

Αναμένετε ότι τα σπορόφυτα θα εμφανιστούν σε πέντε έως 21 ημέρες μετά τη σπορά.

Όσο οι σπόροι βλασταίνουν, κρατήστε το χώμα υγρό, ποτίζοντας καθημερινά εάν χρειάζεται.

Μειώστε τη συχνότητα του ποτίσματος σας καθώς τα σπορόφυτα που φυτρώνουν καθιερώνονται. Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το πόσο συχνά ποτίζετε εγκατεστημένα φυτά αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Όταν τα σπορόφυτα είναι δύο ίντσες ψηλά, αραιώστε τα ώστε να έχετε μόνο ένα κάθε εννέα έως 12 ίντσες.

Όσοι από εμάς σε ψυχρότερες ζώνες όπου το έδαφος παραμένει παγωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα μπορούσαμε επίσης να δοκιμάσουμε να προ-σπορεύσουμε τους κήπους μας με σπόρους του κόσμου το φθινόπωρο ή να τους σπείρουμε το χειμώνα , ώστε να ανέβουν την επόμενη άνοιξη.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι θα εκθέσουν τα νεαρά σπορόφυτα σε παγετούς νωρίς την άνοιξη, επομένως κρατήστε τα καλύμματα των σειρών σας έτοιμα σε περίπτωση που προβλέπονται σκληροί παγετοί.

Σε εσωτερικούς χώρους από Seed

Εάν η μέθοδος πρώιμης σποράς που μόλις περιέγραψα ακούγεται λίγο πολύ επικίνδυνη για το γούστο σας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να ξεκινήσετε το καλοκαίρι, μπορείτε να σπείρετε αυτούς τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους και στη συνέχεια να τους μεταφυτεύσετε μετά τον τελευταίο ανοιξιάτικο παγετό.

Θα θέλετε να έχετε τον σωστό χρόνο όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, ώστε να μην καταλήξετε με φυτά που είναι πολύ μεγάλα για να τα διαχειριστείτε σε εσωτερικούς χώρους όταν ο καιρός είναι ακόμα παγωμένος έξω.

Σχεδιάστε να σπείρετε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την τελευταία μέση ημερομηνία παγετού.

Για τη σπορά σε εσωτερικούς χώρους, θα χρειαστείτε ένα αποστειρωμένο μέσο εκκίνησης σπόρων, γλάστρες δύο ιντσών ή δίσκους εκκίνησης με έξι κυψέλες, ένα μπουκάλι ψεκασμού και φυσικά, σπόρους για τις ποικιλίες της επιλογής σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα φως ανάπτυξης και ένα χαλάκι θερμότητας.

Γεμίστε τις γλάστρες ή τα κύτταρα με μέσο ανάπτυξης, αφήνοντας περίπου μισή ίντσα έως μία ίντσα κενό μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους και του χείλους της γλάστρας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε χώρο για νερό χωρίς να χυθεί χώμα στην άκρη.

Ψεκάστε το καλλιεργητικό μέσο με νερό για να το υγράνετε χωρίς να το αφήσετε να μουσκέψει. Τοποθετήστε έναν έως τρεις σπόρους στο κέντρο της γλάστρας ή σε κάθε κελί, καλύψτε τους πολύ ελαφρά με χώμα και στη συνέχεια ψεκάστε την επιφάνεια του χώματος με το μπουκάλι νερού.

Εάν έχετε ένα πολύ φωτεινό παράθυρο με νότιο προσανατολισμό, μπορείτε να καλλιεργήσετε τα σπορόφυτά σας δίπλα σε αυτήν την πηγή φωτός. Εναλλακτικά, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης , τα οποία θα δώσουν στα σπορόφυτα το φως που χρειάζονται και θα τα αποτρέψουν από το να γίνουν ποδαράκια.

Εάν χρησιμοποιείτε το ηλιακό φως ως πηγή φωτός, περιστρέψτε τις γλάστρες καθημερινά για να αποτρέψετε τη λοξή ανάπτυξη.

Διατηρήστε την επιφάνεια του εδάφους υγρή, ποτίζοντας καθημερινά με το μπουκάλι ψεκασμού σας εάν χρειάζεται.

Ιδανικά, κρατήστε τους σπόρους ζεστούς ενώ βλασταίνουν, σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60°F.

Τζάμπα Εκκίνησης Θερμότητας

Για να τα διατηρήσετε ζεστά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμικό χαλάκι, όπως το θερμικό στρώμα Jump Start, διαθέσιμο για αγορά σε μερικά διαφορετικά μεγέθη στο Amazon .

Αναζητήστε τα σπορόφυτα που θα εμφανιστούν από πέντε ημέρες μετά τη σπορά έως και 21 ημέρες.

Μόλις τα σπορόφυτα μεγαλώσουν και όταν το έδαφος αρχίσει να στεγνώνει πιο γρήγορα, αλλάξτε από το πότισμα με ένα μπουκάλι ψεκασμού στη χρήση ενός ποτιστήρα προσαρμοσμένου σε φυτά εσωτερικού χώρου , το οποίο θα παρέχει καλό έλεγχο στο πού ρέει το νερό.

Εάν περισσότερα από ένα δενδρύλλια έχουν φυτρώσει σε κάθε γλάστρα ή κελί, αραιώστε τα πιο αδύναμα σπορόφυτα κόβοντάς τα με ένα ψαλίδι.

Μπορείτε να μεταφυτεύσετε τα σπορόφυτα μία έως δύο εβδομάδες μετά τον τελευταίο παγετό, αλλά φροντίστε να ελέγξετε πρώτα την πρόγνωση του καιρού για τυχόν πτώσεις στη θερμοκρασία.

Ενώ οι σπόροι απευθείας σποράς μπορεί να έχουν κάποια αντίσταση στους ελαφρούς παγετούς, μην υπολογίζετε σε αυτή την προστασία για τα σπορόφυτα που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα λουλούδια θερμοκηπίου θα είναι πολύ πιο ευάλωτα και δεν θα μπορούν ακόμη να αντέξουν τις ακραίες καιρικές διακυμάνσεις.

Σκληρώστε τα σπορόφυτα πριν από τη μεταφύτευση για να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν κάποια ανθεκτικότητα.

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες σχετικά με τη σκλήρυνση και τη φύτευση μοσχευμάτων στον πλήρη οδηγό μας για την έναρξη μονοετών φυτών σε εσωτερικούς χώρους .

Από το τμήμα

Ο πολλαπλασιασμός μέσω διαίρεσης είναι κατάλληλος μόνο για χρήση για το C. atrosanguineus, το είδος που συνήθως ονομάζεται «σοκολατένιο σύμπαν», το οποίο δεν αναπτύσσεται αξιόπιστα από σπόρους.

Για να διαιρέσετε αυτό το είδος, μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία που θα κάνατε για τη διαίρεση των πολυετών φυτών .

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον πολλαπλασιασμό του C. atrosanguineus, καθώς και συγκεκριμένες συστάσεις καλλιέργειας και φροντίδας, στον πλήρη οδηγό μας για την καλλιέργεια σοκολάτας. ( προσεχώς !)

Πώς να αναπτυχθεί

Αυτό το καλοκαιρινό ετήσιο είναι εύκολο να αναπτυχθεί και δεν απαιτεί κουκούτσι. Στην πραγματικότητα, το να του δίνετε πολλή αγάπη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να παρέχετε σε αυτά τα λουλούδια την καλύτερη δυνατή φροντίδα:

Ήλιος

Αυτά τα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται στον ήλιο . Δηλαδή, θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον έξι έως οκτώ ώρες απευθείας ηλιακό φως.

Εάν η ζέστη του καλοκαιριού είναι υπερβολική στην τοποθεσία σας, λίγη σκιά μπορεί να σας βοηθήσει, ιδιαίτερα η απογευματινή σκιά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι παίρνουν το πλήρες όριο του ηλιακού φωτός τους.

Νερό

Όταν τα σπορόφυτα είναι νεαρά, θα απαιτούν συχνότερο πότισμα.

Ωστόσο, μόλις εγκατασταθούν τα φυτά, έχουν μόνο μέτριες ανάγκες σε νερό, με τον κόσμο του θείου να απαιτεί ακόμη λιγότερο νερό από άλλες ποικιλίες.

Στην πραγματικότητα, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε φυτά με λιγότερες ανθοφορίες .

Έτσι, όταν πρόκειται για το πότισμα αυτών των λουλουδιών, ποτίστε σπάνια αλλά βαθιά, κατά προτίμηση ντους στην επιφάνεια του εδάφους και όχι στις κορυφές των φυτών απουσία βροχής.

Αυτά τα ετήσια φυτά είναι αρκετά ανθεκτικά στην ξηρασία, αλλά κατά τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού, αναζητήστε το μαρασμό ως ένδειξη για να αυξήσετε το πότισμα.

Εδαφος

Αυτά τα φυτά χαμηλής συντήρησης αναπτύσσονται καλύτερα σε αμμώδες ή αργιλώδες έδαφος με pH που κυμαίνεται μεταξύ 6,0 και 8,0. Το έδαφος πρέπει να έχει εξαιρετική αποστράγγιση.

Το υπερβολικά πλούσιο χώμα μπορεί να κάνει τα φυτά να γίνουν μακροβούτια και να γέρνουν, οπότε αυτή είναι πραγματικά μια περίπτωση όπου η υπερβολική αγάπη δεν θα σας κερδίσει καμία χάρη.

Συμβουλές ανάπτυξης

Φυτέψτε σε ηλιόλουστη θέση. Ποτίστε βαθιά αλλά σπάνια. Αναπτύξτε σε καλά στραγγιζόμενα, αμμώδη ή αργιλώδη εδάφη.

Κλάδεμα και Συντήρηση

Τα φυτά του Cosmos απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση, ειδικά αν δεν σας πειράζει να βλέπετε νεκρά κεφάλια λουλουδιών ανακατεμένα ανάμεσα στα άνθη. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Βοτάνισμα

Ενώ τα νεαρά φυτά εγκαθίστανται, το ξεβοτάνισμα γύρω από τα μικρά σπορόφυτα που μοιάζουν με φτέρη μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην παραγκωνιστούν.

Εάν το βοτάνισμα φαίνεται να καταλαμβάνει πάρα πολύ από τον χρόνο της κηπουρικής σας, φροντίστε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το πώς να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο στο βοτάνισμα .

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι από τη στιγμή που το σύμπαν είναι καλά εδραιωμένο, δεν θα επηρεαστεί τόσο πολύ από τα γειτονικά ζιζάνια.

Λίπανση

Η λίπανση είναι ένα άλλο σημείο όπου η υπερβολική αγάπη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε αυτά τα μέλη της οικογένειας των αστέρων.

Δίνοντάς τους υπερβολική βοήθεια στον τρόπο του λιπάσματος μπορεί να τους κάνει υπερβολικά ψηλούς και λιγοστούς .

Αντί να τα λιπάνετε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, απλώς ανακατέψτε λίγο λίπασμα στο έδαφος πριν σπείρετε τους σπόρους σας ή βάλετε τις μεταφυτεύσεις σας και η λίπανσή σας έχει ολοκληρωθεί!

Εάν δεν προσφέρετε σε αυτά τα φυτά τίποτα άλλο εκτός από λίπασμα, θα είναι εντάξει. Αλλά εάν εισάγετε άλλες τροπολογίες, να γνωρίζετε ότι τα λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικό άζωτο των φυτών θα ενθαρρύνουν την παραγωγή φυλλώματος, αλλά όχι λουλουδιών.

Μάλτσαρα

Το επίστρωμα γύρω από αυτά τα ετήσια φυτά θα βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας νερού από το έδαφος και θα παρατείνει το χρόνο μεταξύ των επισκέψεων ποτίσματος.

Τοποθετήστε σάπια φύλλα πάχους περίπου δύο έως τριών ιντσών, φροντίζοντας να αφήσετε μερικά εκατοστά γυμνά γύρω από τους μίσχους αυτών των φυτών, για να αποφύγετε τη δημιουργία συνθηκών όπου θα μπορούσαν να ανθίσουν μυκητιακά παθογόνα.

Και όταν πρόκειται για σάπια φύλλα, σκεφτείτε πέρα ​​από τα ροκανίδια και το άχυρο πεύκου – υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε το έδαφος. Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με το σάπιασμα για να μάθετε περισσότερα .

Κλάδεμα

Το Cosmos δεν απαιτεί κλάδεμα, οπότε αν ακολουθείτε μια προσέγγιση κηπουρικής χαμηλής συντήρησης όπως εγώ, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το μέρος.

Ωστόσο, εάν προτιμάτε την εμφάνιση μικρότερων, πιο θαμνωδών φυτών, αυτά μπορούν να κοπούν στο ένα τρίτο του ύψους τους στα μέσα του καλοκαιριού. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιείτε αποστειρωμένα κλαδευτήρια κήπου για να αποφύγετε την ακούσια εξάπλωση ασθενειών μεταξύ των φυτών.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να κάνετε λίγο κλάδεμα είναι εάν θέλετε να κρατήσετε τα ξοδεμένα κεφάλια λουλουδιών μακριά από τα φυτά σας.

Προσωπικά, μου αρέσει να βλέπω αυτά τα φυτά με λουλούδια σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους – νέα μπουμπούκια, ανθοφορίες που ανοίγουν, ένδοξα λουλούδια και πέταλα που ξεθωριάζουν, που τελικά μετατρέπονται σε κεφάλια σπόρων.

Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει να βλέπετε τα ξοδεμένα κεφάλια ή θέλετε να αποτρέψετε την εκ νέου σπορά, μπορείτε να τα σβήσετε κόβοντας τα ξεθωριασμένα λουλούδια με ένα ψαλίδι ή ψαλίδια κήπου.

Ποντάρισμα

Όταν αναπτύσσονται πυκνά σε μαζικές φυτεύσεις , αυτά τα μονοετή φυτά δεν θα χρειάζονται βοήθεια για να παραμείνουν όρθια – οι γείτονες κάθε λουλουδιού θα παρέχουν δομική υποστήριξη για να μην γέρνει.

Ωστόσο, εάν οι φυτεύσεις σας δεν είναι αρκετά πυκνές για να προσφέρουν δομική υποστήριξη, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε αυτά τα φυτά.

Είναι καλύτερο να παρέχετε υποστήριξη πριν τα φυτά έχουν ύψος οκτώ έως 10 ίντσες, ώστε να μην καταστρέψετε τα ριζικά τους συστήματα όταν εισάγετε πασσάλους στο έδαφος.

Εάν έχετε μόνο μερικά φυτά του κοσμήματος, μπορείτε να υποστηρίξετε το καθένα ξεχωριστά με ένα πάσσαλο μπαμπού και λίγο σπάγκο.

Ωστόσο, εάν έχετε μια μεγάλη φύτευση αυτών των λουλουδιών, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα πονταρίσματος παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για τις ντομάτες, όπως η ύφανση Florida.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε τη δική σας ύφανση Florida .

Είδη και ποικιλίες προς επιλογή

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν τρία κύρια είδη Cosmos που είναι διαθέσιμα στους κηπουρούς. Θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά καθενός από αυτά, θα εξετάσουμε τις διαφορές τους και θα εξερευνήσουμε μερικές ποικιλίες που μας ενδιαφέρουν.

Atrosanguineus

Κοινώς γνωστό ως «σοκολατένιο σύμπαν», το C. atrosanguineus είναι ένα είδος εγγενές στο Μεξικό που έχει σκούρες, καστανοκόκκινες ανθίσεις με ακόμη πιο σκούρα κέντρα.

Πιστοί στο κοινό τους όνομα – ναι, είναι αλήθεια! – αυτά τα λουλούδια μιας και μισής ίντσας έχουν άρωμα σοκολάτας. Τα άνθη είναι μονά, καθιστώντας τα φιλικά προς τους επικονιαστές .

Τα φύλλα είναι μικρά και σε σχήμα λόγχης και τα άνθη συγκρατούνται σε μακριούς μίσχους πάνω από το φύλλωμα, καθιστώντας τα υπέροχα για κομμένες συνθέσεις .

Αυτά τα φυτά έχουν μια συνήθεια ανάπτυξής του, με ύψος έως και 30 ίντσες με άπλωμα 18 ιντσών.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες ποικιλίες αυτού του είδους δεν έχουν σπόρους που θα βλαστήσουν αξιόπιστα, συνήθως καλλιεργούνται από κόνδυλους.

Το C. atrosanguineus συχνά καλλιεργείται ως ετήσιο στις Ζώνες 2 έως 6, αλλά οι κόνδυλοι μπορούν να ανυψωθούν και να αποθηκευτούν σαν ντάλιες για το χειμώνα .

Καλλιεργημένο ως πολυετές στις Ζώνες 9 έως 11, το C. atrosanguineus μερικές φορές επιβιώνει το χειμώνα και στις Ζώνες 7 και 8, εάν είναι καλά πολτοποιημένο.

Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε αυτό το είδος από σπόρους, αναζητήστε την ποικιλία «Black Magic». Έχει βιώσιμους σπόρους, αλλά θα πρέπει να περιμένετε πολύ χαμηλά ποσοστά βλάστησης.

Ακόμα καλύτερα, αγοράστε κονδύλους ή ζωντανά φυτά για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.

Η «Choca Mocha» είναι μια μικροκαμωμένη ποικιλία του C. atrosanguineus που φτάνει τα 12 ίντσες σε ύψος και πλάτος.

Ζωντανό φυτό «Choca Mocha».

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ζωντανό φυτό έτοιμο για μεταφύτευση στον κήπο σας μέσω του Burpee .

Bipinnatus

Το C. bipinnatus είναι το λουλούδι που τείνουν να σκέφτονται οι περισσότεροι κηπουροί όταν ακούν τη λέξη «κόσμος».

Συχνά αναφέρεται ως «κοσμος του κήπου», αυτός ο ντόπιος του Μεξικού έχει μυρωδάτο, νηματώδες φύλλωμα και κεφάλια λουλουδιών που έχουν πλάτος δύο έως έξι ίντσες.

Οι ποικιλίες αυτού του είδους είναι διαθέσιμες σε μια τεράστια γκάμα ψυχρών χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αποχρώσεων του ροζ, του μωβ, του μπορντό, του κίτρινου και του λευκού.

Εκτός από αυτό το ευρύ φάσμα αποχρώσεων, μερικές ενδιαφέρουσες ποικιλίες είναι ακόμη και δίχρωμες.

Ορισμένες ποικιλίες έχουν μονά άνθη με ορθάνοιχτα πέταλα, ενώ άλλες έχουν κρόσια, ημίδιπλα άνθη και άλλες έχουν διπλά άνθη με βαθιά βολάν. Όλα τους είναι υπέροχα σε συνθέσεις κομμένων λουλουδιών.

Ανάλογα με την ποικιλία, τα φυτά μπορούν να φτάσουν τα έξι πόδια ψηλά.

Μια από τις αγαπημένες μου ποικιλίες C. bipinnatus είναι το «Versailles Tetra Red». Αυτή η ποικιλία σε μπορντό απόχρωση φτάνει τα τέσσερα πόδια ψηλά και έχει άνθη δυόμισι ίντσες.

“Versailles Tetra Red”

Μπορείτε να αγοράσετε το «Versailles Tetra Red» σε συσκευασίες με αρκετούς σπόρους για να καλύψετε 80 τετραγωνικά πόδια στο Eden Brothers .

Sulphureus

Το C. sulphureus έχει μια ευρεία γκάμα ιθαγενών στην Κεντρική Αμερική.

Κοινώς γνωστά ως «θείο σύμπαν», αυτά συνήθως μεγαλώνουν ένα έως τρία πόδια σε ύψος από δύο έως τρία πόδια, αλλά ορισμένες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν τα έξι πόδια.

Τα άνθη έχουν πλάτος δύο έως τρεις ίντσες σε αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου, του χρυσού και του πορτοκαλί. Και όπως το γαλακτόχορτο, προσελκύουν τις πεταλούδες μονάρχες .

Σε σύγκριση με το C. bipinnatus και το C. atrosanguineus, το sulfur cosmos έχει μικρότερους μίσχους, καθιστώντας τους λιγότερο επιθυμητούς ως κομμένα άνθη.

Τα διακλαδιζόμενα στελέχη έχουν μια ανοιχτή, εκτεταμένη συνήθεια ανάπτυξης και το φύλλωμα είναι πράσινο με φύλλα που έχουν μήκος τέσσερις έως οκτώ ίντσες.

Επίσης γνωστά ως «κίτρινο σύμπαν» και «klondike cosmos» τα φύλλα αυτών των φυτών μοιάζουν με το φύλλωμα του κατιφέ ή του χρυσάνθεμου και δεν είναι τόσο τραγανά όσο τα φύλλα του C. bipinnatus.

Το «Diablo» είναι μια φλογερή ποικιλία του C. sulphureus που φέρει φωτεινά, 1 έως μιάμιση ίντσα, κοκκινωπό-πορτοκαλί άνθη σε φυτά 4-5 πόδια.

Μια εξαιρετική ποικιλία, το ‘Diablo’ κέρδισε ένα βραβείο All-America Selections το 1974.

‘Diablo’

Αν θέλετε να προσθέσετε αυτή τη ζεστή ποικιλία cosmos στον κήπο σας, μπορείτε να βρείτε το «Diablo» σε πακέτα με εξήντα σπόρους από τη Botanical Interests .

Αυτή η επιλογή ποικιλιών στην πραγματικότητα απλώς ξύνει την επιφάνεια των μυριάδων διαθέσιμων επιλογών. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες υπέροχες ποικιλίες, φροντίστε να ανατρέξετε στον συμπληρωματικό μας οδηγό για 25 από τις καλύτερες ποικιλίες λουλουδιών cosmos για να φυτέψετε στο σπίτι .

Διαχείριση παρασίτων και ασθενειών

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των ανθεκτικών κοσμικών φυτών είναι ότι δεν ταλαιπωρούνται συχνά από παράσιτα ή ασθένειες. Μπορείτε επίσης να τα μετρήσετε μεταξύ των πολλών επιλογών εξωραϊσμού ανθεκτικά στα ελάφια που ίσως θέλετε να εξετάσετε.

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά από τα παράσιτα και τις ασθένειες που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε:

Παράσιτα

Οι μεξικανικοί αστέρες είναι γενικά απαλλαγμένοι από παράσιτα και δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέχετε σε περίπτωση που τα παράσιτα μετακινηθούν στο μπάλωμα λουλουδιών σας.

Αφίδες

Εάν παρατηρήσετε τα μυρμήγκια να σέρνονται στα λουλούδια του κόσμου σας, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά και δείτε εάν εντοπίσετε και αφίδες.

Ενώ η δραστηριότητα των μυρμηγκιών θα είναι αρκετά εμφανής, οι αφίδες μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Τα μυρμήγκια συλλέγουν το μελίτωμα από τις αφίδες, γι’ αυτό μπορεί να βρείτε και τα δύο έντομα να ζουν στα φυτά σας.

Ελέγξτε τους μίσχους και τις κάτω πλευρές των φύλλων για πληθυσμούς αφίδων.

Ευτυχώς, ο Κόσμος προσελκύει επίσης ωφέλιμα έντομα όπως τα πράσινα κορδόνια, των οποίων οι προνύμφες είναι αδηφάγα αρπακτικά των αφίδων.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε ευεργετικά όπως τα πράσινα κορδόνια, ώστε να μην τα μπερδεύετε με προβληματικά έντομα.

Εάν ο κήπος σας λείπει σε ωφέλιμα έντομα, μπορείτε να αγοράσετε πράσινα αυγά με κορδόνια για να βοηθήσετε στον έλεγχο της προσβολής από αφίδες. Μόλις εκκολαφθούν τα αυγά, οι προνύμφες θα αρχίσουν να τρέφονται με έντομα με μαλακό σώμα όπως οι αφίδες.

Πράσινα αυγά με κορδόνια

Μπορείτε να βρείτε πράσινα αυγά με κορδόνια για αγορά σε μια επιλογή διαφορετικών ποσοτήτων από την Arbico Organics .

Όταν χρησιμοποιείτε ωφέλιμα έντομα ως βιολογικό έλεγχο, βεβαιωθείτε ότι δεν νικάτε τον σκοπό των προσπαθειών σας με την εφαρμογή φυτοφαρμάκων ευρείας γκάμας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποτροπή και την εξάλειψη αυτών των παρασίτων; Δείτε τον πλήρη οδηγό μας για τον έλεγχο των προσβολών από αφίδες .

Ακάρεα αράχνης

Εάν παρατηρήσετε κίτρινες ραβδώσεις στο φύλλωμα του φυτού σας, ελέγξτε τις κάτω πλευρές των φύλλων – τα φυτά σας μπορεί να έχουν ακάρεα αράχνης.

Όταν οι προσβολές είναι σοβαρές, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πλέγματα γύρω από το φύλλωμα.

Αυτά τα μικρά αραχνοειδή ρουφούν θρεπτικά συστατικά από τα φυτά και μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση.

Έχετε πολλές επιλογές για να αντιμετωπίσετε μια τέτοια προσβολή – μάθετε περισσότερα σχετικά με τον εντοπισμό και τον έλεγχο των ακάρεων αράχνης στο άρθρο μας.

Θυσανόπτερα

Το πιο πιθανό είναι να δείτε θρίπες να τρέφονται με λουλούδια και όχι με φύλλωμα.

Αυτά τα έντομα είναι τόσο μικρά που θα χρειαστείτε έναν φακό χειρός για να τα αναγνωρίσετε σωστά.

Ενώ οι θρίπες δεν θα προκαλέσουν μεγάλη άμεση ζημιά στα φυτά σας, μπορούν να μεταδώσουν ιούς που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον εντοπισμό και τον έλεγχο των θρίπων στον οδηγό μας .

Ασθένεια

Δεν είναι πιθανό να βρείτε σημάδια ασθένειας στο σύμπαν σας, αλλά στη σπάνια περίπτωση που το κάνετε, εδώ είναι μερικά από τα πιο πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε:

Aster Yellows

Εάν ο κόσμος σας έχει μολυνθεί με κίτρινους αστέρες, πιθανότατα θα παρατηρήσετε παραμορφωμένα κεφάλια λουλουδιών στα φυτά σας.

Αυτές οι παραμορφώσεις προκαλούνται από φυτοπλάσματα που εξαπλώνονται από ένα έντομο, τον φυλλοβόλο αστέρα.

Δεδομένου ότι η μόνη θεραπεία για το κίτρινο του αστέρα είναι η πρόληψη, μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι να αναζητήσετε και ποια μέτρα να λάβετε για να το αποτρέψετε.

Για να μάθετε πώς να αποτρέψετε αυτήν την ασθένεια καθώς και πώς να διαχειριστείτε μια υπάρχουσα λοίμωξη, ανατρέξτε στο άρθρο μας για τα κίτρινα αστεράκια .

Ωίδιο

Έχετε παρατηρήσει μεγάλα λευκά ή γκρίζα μπαλώματα στο φύλλωμα; Αν ναι, μπορεί να φταίει το ωίδιο.

Ενώ τα μπαλώματα ωιδίου στις κορυφές των φύλλων είναι το πρώτο σημάδι, τα προσβεβλημένα φύλλα τελικά θα γίνουν καφέ και θα συρρικνωθούν.

Ο κίνδυνος να αντιμετωπίσετε αυτή τη μυκητιακή ασθένεια είναι υψηλότερος όταν ο καιρός είναι υγρός τη νύχτα και λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν ζείτε σε υγρό κλίμα, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη αυτής της ασθένειας διασφαλίζοντας ότι υπάρχει επαρκής ροή αέρα γύρω από τα φυτά σας.

Εάν έχει ήδη εμφανιστεί μόλυνση, αφαιρέστε τυχόν μολυσμένα φύλλα και πετάξτε τα για να αποτρέψετε περαιτέρω εξάπλωση.

Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να αποτρέψετε το ωίδιο , καθώς και πώς να το αντιμετωπίζετε χρησιμοποιώντας φυσικές, σπιτικές θεραπείες.

Καπνιά

Το Smut, μια άλλη μυκητιακή ασθένεια, μπορεί να γίνει γνωστή στα καλλωπιστικά σας με την εμφάνιση μικρών κίτρινων κηλίδων στο φύλλωμα .

Αυτά τα σημεία θα εξελιχθούν σε φλύκταινες που τελικά θα σπάσουν, εξαπλώνοντας σπόρια μυκήτων.

Το μούχλα αποτρέπεται καλύτερα με καλές συνήθειες κηπουρικής, όπως η επαρκής απόσταση μεταξύ των φυτών, το πότισμα της επιφάνειας του εδάφους αντί να γίνεται ντους στις κορυφές των φυτών και η φροντίδα για την απολύμανση των εργαλείων κήπου μεταξύ των χρήσεων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το smut στο άρθρο μας .

Καλύτερες χρήσεις

Το Cosmos μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τοπίο με αμέτρητους τρόπους.

Χρησιμοποιήστε τα ως μέρος του σχεδίου εξωραϊσμού σας για μια ψηλή, γλυκιά λουλουδάτη προφορά ή δημιουργήστε μαζικές φυτεύσεις για μια ισχυρή οπτική δήλωση.

Σε μικτά παρτέρια, φυτέψτε ψηλές ποικιλίες στο πίσω μέρος των περιγραμμάτων ή ως κεντρικό σημείο εστίασης και χρησιμοποιήστε μικρότερες ποικιλίες στο μεσαίο ή στο προσκήνιο.

Οι ψηλότερες ποικιλίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φυτικής οθόνης.

Για ζαρντινιέρες και δοχεία , φροντίστε να χρησιμοποιείτε ποικιλίες νάνων, καθώς τα δείγματα πλήρους μεγέθους θα παραγκωνίσουν τα άλλα φυτά και οι ρίζες τους θα κυριαρχούν στο διαθέσιμο έδαφος.

Δεδομένου ότι είναι εύκολο να αναπτυχθούν, είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδικούς κήπους και είναι επίσης μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε κήπους με πεταλούδες ή κήπους με κομμένα λουλούδια .

Στον κήπο λαχανικών, το cosmos παράγει πολύτιμα εντομοκτόνα φυτά για να προσελκύσει ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες, οι αρπακτικές σφήκες και οι μύγες – και μπορούν να καλλιεργηθούν ως συντροφικά φυτά ανάμεσα σε καλλιέργειες λαχανικών όπως η αγκινάρα , το λάχανο ή το κατσαρό λάχανο .

Ανθίζοντας μέχρι τον πρώτο παγετό, και μερικές φορές περισσότερο, αυτά τα λουλούδια είναι εξαιρετικά για το χρώμα του τέλους του καλοκαιριού .

Οδηγός ανάπτυξης γρήγορης αναφοράς

Τύπος φυτού: Ποώδη ανθοφορία ετήσιο Άνθος/Φύλλωμα Χρώμα: Λευκό, κόκκινο, ροζ, μωβ, κίτρινο, πορτοκαλί/πράσινο Εγγενές: Κεντρική Αμερική Συντήρηση: Χαμηλή ανθεκτικότητα (Ζώνη USDA): 2-11 (ορισμένες ποικιλίες πολυετείς σε 9-11) Ανοχή: Μέτρια ανοχή στην ξηρασία όταν είναι ώριμο Χρόνος άνθισης: Καλοκαίρι έως φθινόπωρο Τύπος εδάφους: Άμμος ή αργιλώδης Έκθεση: Πλήρης ηλιοφάνεια pH εδάφους: 6,0-8,0 Χρόνος ωρίμανσης: 60-90 ημέρες, ανάλογα με την ποικιλία Στράγγιση εδάφους: Καλή στράγγιση Διάσταση: 9-12 ίντσες Συντροφική φύτευση: Μαυρομάτικα Σούζαν , κωνοφόρα, ντάλιες, πουρνάρια, κατιφέδες, διακοσμητικά χόρτα , γλυκά μπιζέλια, ζίνιες Βάθος φύτευσης: 1/16 ίντσα (σπόροι), βάθος ριζικής σφαίρας (μεταμόσχευση) Χρήσεις: Κήποι με πεταλούδες, παιδικοί κήποι, φύτευση συνοδών, κομμένοι κήποι λουλουδιών, εντομοκτήματα, μαζικές φυτεύσεις, λιβάδια, διακοσμητικός εξωραϊσμός, κήποι επικονιαστών, φυτικές οθόνες Ύψος: 1-6 πόδια Προσελκύει:Μέλισσες, πουλιά, πεταλούδες, μύγες, σφήκες Εξάπλωση: 1-3 πόδια Οικογένεια:Asteraceae Ανάγκες σε νερό: Μέτριο Γένος: Παράσιτα & Ασθένειες του Κόσμου: Αφίδες, ζωύφια με τέσσερις γραμμές, Ιαπωνικά σκαθάρια, ακάρεα αράχνης, ; Aster yellows, βακτηριακή μαρασμός, βοτρύτης, κηλίδα στα φύλλα, ωίδιο, smutΕίδος: Atrosanguineus, bipinnatus, sulphureus

Ένα Όραμα Παγκόσμιας Ομορφιάς

Καλύψαμε όλα τα βασικά στοιχεία της καλλιέργειας όμορφων λουλουδιών του κόσμου, τι θα λέγατε για μια γρήγορη ανακεφαλαίωση;

Καλλιεργήστε αυτά τα γλυκά σε ήλιο και σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, ποτίστε τα με σύνεση, μην λιπάνετε υπερβολικά – και φροντίστε να επωφεληθείτε από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές όταν καλλιεργείτε το σύμπαν από σπόρους!

Το σύμπαν μεγαλώνει στον κήπο σας; Πείτε μας για την εμπειρία σας με αυτό το αγαπημένο λουλούδι στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Και για να μάθετε για άλλα ετήσια λουλούδια για τον κήπο σας, ανατρέξτε στα παρακάτω άρθρα:Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τα λουλούδια του καλοκαιριού Snapdragon Τρελά, πολύχρωμα Celosia: Ένας οδηγός καλλιέργειας Ήρθε η ώρα να φυτέψετε το Four O’Clocks

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.