Μικροκλίματα κήπου


Μικροκλίματα κήπου Αυτός ο κήπος είναι μια κλασική μελέτη περίπτωσης για την πλήρη αξιοποίηση των μικροκλίματος και τη πλήρωσή τους με μια φαινομενικά αδύνατη σειρά από διαφορετικά φυτά. Ο μπροστινός κήπος βλέπει ανατολικά και διχοτομείται από έναν χαμηλό τοίχο από γυψομάρμαρο που δημιουργεί μια αίσθηση περίφραξης. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοχής είναι σε πλήρη θέα των περαστικών. Ο πίσω κήπος κυμαίνεται από δροσερό και σκιερό έως νότιο ψητό, με πολλές ζώνες ενδιάμεσα. 

Έξω από τον μπροστινό τοίχο – Ζεστό, ηλιόλουστο, χωρίς άρδευση

Το σκληρό τοπίο από τερακότα και φυτά όπως τα γιούκα (Yucca spp. and cvs., Ζώνες 4-11) και οι λεβάντες (Lavandula spp. and cvs., USDA Hardiness Zones 5-9) δίνουν σε αυτήν την περιοχή μια νοτιοδυτική αίσθηση. Τα φυτά που αναπτύσσονται εδώ είναι κυρίως στον ήλιο. Συναγωνίζονται για υγρασία με ρίζες από φτελιές και δέχονται μόνο περιστασιακά βαθύ πότισμα.

Βόρειος εσωτερικός τοίχος – Αξεσουάρ απόχρωση

Τα φυτά εδώ απολαμβάνουν φιλτραρισμένη σκιά, εκτός και ανοιχτό, όλη την ημέρα. Τα δέντρα με θόλο παρέχουν υψηλή σκιά το πρωί, λίγο μεσημεριανό ήλιο και φωτεινή σκιά το απόγευμα. Αυτό μου επιτρέπει να καλλιεργώ παραδοσιακά πολυετή φυτά όπως ίριδες (Iris spp. and cvs., Ζώνες 3-9), κρίνια (Hemerocallis spp. and cvs., Ζώνες 3-10), κωνοφόρα (Echinacea spp. and cvs., Ζώνες 3 -9), και παιώνιες (Paeonia spp. and cvs., Ζώνες 3-8). Επίσης αφθονούν νεότερες ποικιλίες και λιγότερο κοινά δείγματα.

Ολόκληρη η νότια πλευρά – Σκιερή, δροσερή και υγρή

Δέντρα, θάμνοι και το γειτονικό σπίτι προστατεύουν την περιοχή και μπλοκάρουν εντελώς τον μεσημεριανό ήλιο σε όλο το νότιο άκρο του ακινήτου. Αυτή η περιοχή παραμένει υγρή μετά τη βροχή και κρατά χιόνι για εβδομάδες κάθε φορά το χειμώνα. Δύο γαλάζια έλατα (Picea pungens f. glauca, Ζώνες 2-8) αγκυροβολούν στη νοτιοανατολική γωνία του κήπου. Heucheras (Heuchera spp. and cvs., Zones 3-8), hostas (Hosta spp. and cvs., Zones 3-9), ανθεκτικά φούξια (Fuchsia spp. and cvs., Zones 7-11) και κισσός (Hedera helix cvs., Zones 5-11) ευδοκιμούν εδώ.

Κόντρα στον νότιο τοίχο του σπιτιού – Ψήνετε τον καυτό ήλιο

Αυτή η μικρή περιοχή έχει κάποια χειμερινή σκιά, αλλά απολαμβάνει τον καυτό ήλιο όλο το καλοκαίρι. Η θερμότητα που αντανακλάται από τους τοίχους διατηρεί το χώμα ζεστό και η προεξοχή το κρατά στεγνό τις περισσότερες φορές. Τα σύκα (Ficus spp. και cvs., Ζώνες 6-11), οι κάκτοι, πουλί του παραδείσου (Caesalpinia gilliesii, Ζώνη 11), οι σάλβιες (Salvia spp. και cvs., Ζώνες 5-11) και τα γιούκα το λατρεύουν.

Μεταβατική ζώνη στην πλάτη – Εύκρατο, ήλιο και σκιά

Η περιοχή και στις δύο πλευρές του ρέματος έχει ήπια κλίση και είναι κυρίως σε πλήρη ηλιοφάνεια. Τα παραδοσιακά πολυετή φυτά που αγαπούν τον ήλιο ευδοκιμούν, μαζί με επιλογές επιλογής όπως Berkheyas (Berkheya spp., Zones 9-11), red hot pokers (Kniphofia spp. and cvs., Zones 5-9), Oriental fountain grass (Pennisetum orientale, Zones 6 -10), θυμάρι (Thymus spp. and cvs., Ζώνες 4-9) και αμέτρητα άλλα.

Πίσω πλαγιά με νότιο προσανατολισμό – Ζεστή, ξηρή, ηλιόλουστη

Μόλις η ζώνη μετάβασης αρχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω, οι συνθήκες της πλαγιάς με νότιο προσανατολισμό αλλάζουν δραματικά. Ευδοκιμούν μόνο οι πιο σκληροί ενδοορεινοί ιθαγενείς και φυτά ερήμου και μεσογειακού τύπου.

Στενή βόρεια λωρίδα – Πλήρης σκιά, δροσερή

Το έδαφος είναι σκιασμένο όλη την ημέρα, αλλά φυτά που δεν τους πειράζει να φτάσουν ψηλά για λίγο φως ευδοκιμούν, ειδικά αρκετές ανθεκτικές μορφές μπαμπού. Αυτό δημιουργεί έναν απλό αλλά εξωτικό διάδρομο που συνδέει το μπροστινό και το πίσω μέρος του ακινήτου.

Οι 5 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φυτέψετε μεξικάνικη λευκή βελανιδιά

Η μεξικάνικη λευκή βελανιδιά (Quercus polymorpha) είναι ένα τόσο απίστευτο δέντρο που έχει γίνει ακόμη και το αγαπημένο του πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν.

Στην πραγματικότητα, οι υπηρεσίες εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου συνιστούν στους σχεδιαστές τοπίου του να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το «φαβορί του πανεπιστημίου» όταν πρόκειται για την επιλογή ειδών για την αστική πανεπιστημιούπολη των 434 στρεμμάτων.

Δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη μεξικάνικη λευκή βελανιδιά ή τα ψευδώνυμά της, βελανιδιά Monterrey και λευκή βελανιδιά με τσουκνίδα; Μη νιώθεις άσχημα.

Μόλις πρόσφατα έγινε δέντρο που προτιμούν οι κηπουροί στο Νότο και η διανομή του —και η δημοτικότητά του— εξαπλώνεται σιγά σιγά.

Αυτό το είδος κυμαίνεται φυσικά από τη Γουατεμάλα μέχρι βόρεια έως το Μεξικό και μέχρι μια μικρή φυλή που ανακαλύφθηκε στο νοτιοδυτικό Τέξας το 1992.

Είναι προσαρμοσμένο στις ζώνες ανθεκτικότητας 7-10 του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Όπως μπορεί να επιβεβαιωθεί από οποιονδήποτε Longhorn που έχει σπουδάσει για μια τελική εξέταση στην εξαιρετική σκιά που παρέχουν τα εκτεταμένα κλαδιά του δέντρου, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε αυτό το είδος, ακόμα κι αν δεν βγάζετε καμένο πορτοκάλι.

Ας δούμε τους 5 κορυφαίους λόγους για τους οποίους αυτή η εύσωμη ομορφιά δεν είναι καθόλου καλή για τοπία που θα τη φιλοξενήσουν.

1. Ταχεία ανάπτυξη, μεγάλη διάρκεια ζωής

Τα ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα τείνουν να είναι «δέντρα σκουπιδιών» — φυτά που για πολλούς λόγους δεν είναι ιδιαίτερα επιθυμητό να έχετε στο τοπίο σας.

Η μεξικάνικη λευκή βελανιδιά αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Αυτός ο ψηλός θησαυρός μεγαλώνει στα 40 πόδια — και φτάνει εκεί γρήγορα. Με ρυθμό ανάπτυξης έως και 4 πόδια ετησίως, ένα νεοφυτεμένο δενδρύλλιο θα υψωθεί μεγαλοπρεπώς πάνω από το σπίτι σας πολύ πριν εξοφλήσετε την υποθήκη σας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης και το τελικό ύψος, φυσικά, εξαρτώνται από τις συνθήκες ανάπτυξης. Το λεπτό έδαφος και η ακραία ξηρασία μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του δέντρου να επιτύχει το μέγιστο ύψος, λέει ο Skip Richter, εκπρόσωπος επέκτασης της κομητείας με την Texas A&M Agrilife Extension Service .

Ο κορμός μπορεί να φτάσει τα δύο πόδια σε διάμετρο, αν και ως δενδρύλλιο, το δέντρο είναι στενόμακρο πριν γεμίσει, σύμφωνα με τον Richter. «Σαν έφηβος», προσθέτει.

Και το εφηβικό σας δενδρύλλιο είναι πολύ πιθανό να ωριμάσει καλά στην ηλικία του παππού και της γιαγιάς, καθώς η μέση διάρκεια ζωής της βελανιδιάς του Μοντερέι είναι περίπου 100 χρόνια.

Όταν ωριμάσει, το δέντρο έχει ένα φαρδύ και στρογγυλεμένο στέμμα και παρέχει εξαιρετικές ιδιότητες ψύξης για το σπίτι σας .

2. Σχεδόν αειθαλής

Τα φύλλα αυτής της βελανιδιάς έχουν μήκος τέσσερις έως πέντε ίντσες με λείες ή οδοντωτές άκρες διαφορετικών βαθμών.

Στην πραγματικότητα, το «πολύμορφο» μέρος της επιστημονικής ονομασίας αυτού του φυτού αναφέρεται στο γεγονός ότι διαφορετικά δείγματα μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα φύλλων.

Παρατηρήσαμε ότι τα φύλλα των μικροσκοπικών δενδρυλλίων είναι πιο οδοντωτά και τείνουν να εξομαλύνονται καθώς το δέντρο ωριμάζει.

Αυτή η γιγαντιαία παιδική χαρά με σκίουρους κρατάει τα φύλλα της μέχρι τα τέλη του χειμώνα ή τις αρχές της άνοιξης όταν ξεφυλλίζει, ακολουθούμενη από μια ταχεία περίοδο αναφύλλωσης.

Αντί ενός επιδεικτικού λουλουδιού, τα μικρά, νεαρά φύλλα του δέντρου εμφανίζουν ένα ελκυστικό κόκκινο-ροδακινί χρώμα πριν γίνουν έντονο πράσινο και στη συνέχεια ωριμάσουν σε πυκνά, βαθυπράσινα φύλλα με δερματώδη υφή.

Συνολικά, ένα Monterrey είναι χωρίς φύλλα για μόλις 2 έως 8 εβδομάδες, ανάλογα με το κλίμα στο οποίο φυτεύεται.

Στο Ώστιν, αρχίζουν να ξαναφύλλουν πριν καν τελειώσουμε να μαζεύουμε τα πεσμένα φύλλα.

3. Καλά προσαρμοσμένο

Αν και είναι ιδιαίτερα χαρούμενο σε ξηρά περιβάλλοντα με κάποιες βροχοπτώσεις, αυτό το δέντρο βρίσκεται σε διάφορα διαφορετικά οικοσυστήματα, συμπεριλαμβανομένων όχθες ποταμών, ορεινά δάση και περιοχές που μοιάζουν με έρημο.

Αυτό το ανθεκτικό είδος, όπως πολλοί κηπουροί του Τέξας μπορούν να επιβεβαιώσουν, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην ξηρασία . Ακόμη και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν τακτικά σε τριψήφιο αριθμό – δεν τους δίνουμε συμπληρωματικό νερό.

Η μεξικάνικη λευκή βελανιδιά προτιμά το ουδέτερο προς το αλκαλικό pH του εδάφους και μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλούς τύπους εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των αμμοπηλωδών και των καλά στραγγιζόμενων αργιλωδών εδαφών.

4. Ανθεκτικό σε παράσιτα και ασθένειες

Η βελανιδιά Monterrey είναι συνήθως ένα πολύ υγιές δέντρο.

Πολλοί τύποι βελανιδιών είναι ευαίσθητοι στο μαρασμό της βελανιδιάς – μια εξαιρετικά μεταδοτική μυκητιακή ασθένεια που συχνά είναι θανατηφόρα. Τα μέλη του υπογένους Erythrobalanus κινδυνεύουν ιδιαίτερα να υποκύψουν σε αυτή την ασθένεια.

Δεν έχει γίνει ακόμη ενδελεχής και οριστική έρευνα για να προσδιοριστεί πόσο ευαίσθητη είναι η μεξικάνικη λευκή βελανιδιά σε αυτή την ασθένεια, σύμφωνα με τον καθηγητή φυτοπαθολογίας και μικροβιολογίας του Texas A&M, Δρ David Appel.

Σύμφωνα με τον Dr. Appel, ο μαρασμός της βελανιδιάς έχει πράγματι επιβεβαιωθεί σε αυτά τα δέντρα περιστασιακά τα τελευταία 30 χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναγνωρισμένο ειδικό στη βιολογία, την επιδημιολογία και τον έλεγχο των ασθενειών των δέντρων, «Είμαι πρόθυμος να υποθέσω, με βάση τη βιολογία του ξενιστή, ότι οι βελανιδιές του Μοντερέι εξακολουθούν να είναι πιο ανθεκτικές και καλύτερη εναλλακτική από οποιαδήποτε από τις κόκκινες βελανιδιές κατά τη φύτευση σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου για μολύνσεις από μαρασμό βελανιδιάς».

Τα δέντρα μπορεί επίσης να μαστίζονται κατά καιρούς από το ωίδιο , αλλά γενικά είναι σε θέση να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα μόνα τους, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Μερικοί κηπουροί του Τέξας έχουν δει ανοιξιάτικα σκουλήκια βελανιδιάς να τσιμπολογούν το φύλλωμα, αλλά η ζημιά είναι ελάχιστη και συνήθως δεν απαιτεί να ξεσπάσει η γη διατόμων.

5. Απαιτείται ελάχιστη φροντίδα

Επειδή οι λευκές βελανιδιές του Μεξικού αναπτύσσονται γρήγορα, θα πρέπει να κλαδεύετε τακτικά τα κάτω άκρα για να ανυψώσετε το θόλο.

Εκτός από αυτό, αυτές οι βελανιδιές δεν χρειάζονται πολύ κλάδεμα ή αραίωση – δεν μαστίζονται από το νεκρό ξύλο όπως μπορεί να είναι οι ζωντανές βελανιδιές.

Υποθέτοντας ότι έχουν φυτευτεί σε κατάλληλο έδαφος και δέχονται περιστασιακή βροχή, αυτοί οι πράσινοι γίγαντες δεν χρειάζονται πρόσθετη φροντίδα.

Αγκύλος? Εδώ είναι η προειδοποίηση

Τώρα που σας αιχμαλωτίσαμε πλήρως αυτό το δέντρο και βγαίνετε από την πόρτα, με τα κλειδιά στα χέρια, για να οδηγήσετε στο πλησιέστερο κέντρο κήπου, πρέπει να σας ζητήσουμε να σταματήσετε.

Χαϊδεύω τον εαυτό σου στην πλάτη. Είστε τώρα από τους σχετικά λίγους στις ΗΠΑ που έχουν ακόμη ακούσει για αυτό το είδος.

Ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο UT και σε όλο το Τέξας και μερικές άλλες νότιες πολιτείες, η υιοθέτηση αυτού του δέντρου, όπως και με πολλά «νέα» είδη, είναι αργή.

Οι εμπορικοί κηπουροί προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση, αλλά, δυστυχώς, πολλά κέντρα κήπου δεν έχουν ακόμη αυτό το δέντρο.

Ωστόσο, αν και μπορεί να μην μπορείτε να βρείτε τις βελανιδιές Monterrey τοπικά, μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο. Το SeedJungle Organics είναι ένας τέτοιος προμηθευτής και είναι διαθέσιμος μέσω του Amazon .

Ή, θα μπορούσατε πάντα να προγραμματίσετε ένα οδικό ταξίδι στο Τέξας. Αγαπάμε τους επισκέπτες!

Μια άλλη επιλογή είναι να αναζητήσετε έναν ιστότοπο ανταλλαγής σπόρων. Τα ώριμα δέντρα παράγουν βελανίδια 1 ίντσας που κάθε ιδιοκτήτης βελανιδιάς στο Μοντερέι θα ήταν ενθουσιασμένος να ξεφορτωθεί.

Ακονίστε το φτυάρι σας

Αν αυτό το δέντρο ακούγεται σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, είναι πραγματικά. Ταχέως αναπτυσσόμενο, ημιαειθαλές, προσαρμόσιμο, ανθεκτικό στις ασθένειες, χαμηλή συντήρηση… μπορείτε να το διαφωνήσετε;

Τι θα λέγατε να προσθέσετε σύντομα έναν από αυτούς τους ταχέως αναπτυσσόμενους γίγαντες στο τοπίο σας;

Είχατε ακούσει για αυτό το είδος δέντρου; Ακούγεται σαν κάτι που θα ήταν μια άξια προσθήκη στο τοπίο σας; Πείτε μας γιατί ή γιατί όχι στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κλείστε τα!

Είναι ένας φοίνικας ή είναι μια μπανάνα;

Ναι, δέντρο ταξιδιώτη. Δεν είναι ένα δέντρο που ταξιδεύει, επομένως δεν θα το βρείτε στα σαλόνια του αεροδρομίου ή στις πλατφόρμες τρένων. Είναι αφιερωμένο στους ταξιδιώτες και στην πραγματικότητα προέρχεται από ένα μέρος του κόσμου όπου οι περισσότεροι αναγνώστες πιθανότατα δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους μέχρι τώρα. Για να μελετήσουμε αυτό το φυτό στις αρχικές του ρυθμίσεις πρέπει να ταξιδέψουμε στον Νοτιοδυτικό Ινδικό Ωκεανό, γνωστό και ως νοτιοανατολική Αφρική. Μπορούμε είτε να πηδήξουμε από τη Μοζαμβίκη διασχίζοντας το στενό της Μοζαμβίκης είτε να πετάξουμε απευθείας στο Ανταναναρίβο, την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρας, τη Δημοκρατία της Μαδαγασκάρης. Γιατί εδώ μπορούμε να συναντήσουμε αυτό το εκπληκτικό φυτό το οποίο τα λατινικά ονόματα αποδίδουν φόρο τιμής στην προέλευσή του: Ravenala madagascariensis (πρώην Urania madagascariensis). Σημειώστε ότι το γένη “Ravenala” δημιουργήθηκε από τον Γάλλο βοτανολόγο Michel Andanson το 1763, χρησιμοποιούσε επίσης το δικό του όνομα για το “Adansonia”. γένη που ομαδοποιεί τα είδη μπαομπάμπ της Αφρικής, της Μαδαγασκάρης και της Αυστραλίας. Από το Ανταναναρίβο θα πάρουμε ένα «ταξί-μπρους» για να φτάσουμε στα πεδινά όπου ευδοκιμεί το φυτό.

Αυτό το δύσκολο φυτό ανήκει στην οικογένεια Strelitziaceae (ταξινομήθηκε στην οικογένεια των δέντρων των μπανανών Musaceae για μεγάλο χρονικό διάστημα), επομένως είναι στενός συγγενής με τα νοτιοαφρικανικά Strelitzia reginae και S. nicolai, αλλά το γένος Ravenala έχει μόνο ένα είδος. Το τρίτο γένος της οικογένειας είναι επίσης μονο-ειδικό αυτή τη φορά από τη Νότια Αμερική: το Phenakospermum guyannense (από τη Γουιάνα όπως θα περίμενε κανείς) ένα ελάχιστα γνωστό φυτό που σπάνια αναπτύσσεται έξω από την εγγενή του περιοχή όπου ευδοκιμεί σε υγρές πεδιάδες. Τέλος πάντων, ας επιστρέψουμε στη “ραβινάλα” μας που στη γλώσσα της Μαδαγασκάρης σημαίνει “φύλλα του δάσους” και είναι ένα αρκετά χρήσιμο δέντρο. Το διάβασες σωστά; Ενα δέντρο? Ναι, παρόλο που το φυτό μπορεί να φτάσει τα 8 μέτρα (24 πόδια), στην πραγματικότητα δεν χτίζει έναν κορμό από αληθινό ξύλο, αλλά ένα “μπαστούνι” όπως οι φοίνικες, μια ινώδη δομή που στερείται καμβίου. Αυτός ο ψηλός μύτης φέρει μια κορώνα από μεγάλα φύλλα – ο μίσχος (μίσχος του φύλλου) μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα (μήκος 6 πόδια) και η ίδια η λεπίδα του φύλλου τα 4 μέτρα (12 πόδια), επομένως ένα μεγάλο σύνολο μέχρι 6 μέτρα (18 πόδια), δεν είναι κακό για μονόφυλλο! Είναι διατεταγμένα σε επίπεδο επίπεδο. Ως εκ τούτου, δίνει στο φυτό μια χαρακτηριστική εμφάνιση που μοιάζει με βεντάλια, η οποία απολαμβάνει ιδιαίτερα το διακοσμητικό χαρακτηριστικό του και έχει υιοθετηθεί ως εθνικό σύμβολο καθώς και ως λογότυπο για την εταιρεία Air Madagascar. Αναπτύσσεται σε συστάδες, κάπως σαν τις μπανανιές και τη Στρελίτζια, οπότε όταν το κύριο μπαστούνι γίνει πολύ ψηλό, μπορεί να κοπεί και να πάρουν άλλα μπαστούνια. Ως εκ τούτου, δίνει στο φυτό μια χαρακτηριστική εμφάνιση που μοιάζει με βεντάλια, η οποία απολαμβάνει ιδιαίτερα το διακοσμητικό χαρακτηριστικό του και έχει υιοθετηθεί ως εθνικό σύμβολο καθώς και ως λογότυπο για την εταιρεία Air Madagascar. Αναπτύσσεται σε συστάδες, κάπως σαν τις μπανανιές και τη Στρελίτζια, οπότε όταν το κύριο μπαστούνι γίνει πολύ ψηλό, μπορεί να κοπεί και να πάρουν άλλα μπαστούνια. Ως εκ τούτου, δίνει στο φυτό μια χαρακτηριστική εμφάνιση που μοιάζει με βεντάλια, η οποία απολαμβάνει ιδιαίτερα το διακοσμητικό χαρακτηριστικό του και έχει υιοθετηθεί ως εθνικό σύμβολο καθώς και ως λογότυπο για την εταιρεία Air Madagascar. Αναπτύσσεται σε συστάδες, κάπως σαν τις μπανανιές και τη Στρελίτζια, οπότε όταν το κύριο μπαστούνι γίνει πολύ ψηλό, μπορεί να κοπεί και να πάρουν άλλα μπαστούνια.

Το “δέντρο” είναι πολύτιμο στη Μαδαγασκάρη καθώς όλα τα μέρη χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καλύβων. Ο κορμός παρέχει σανίδες που ονομάζονται “ράπακα” για το δάπεδο, μίσχοι φύλλων που ονομάζονται “φαλάφα” χρησιμοποιούνται για τοίχους και τα φύλλα ή “ράτι” κάνουν σαν κεραμίδια για τη στέγη. Οι αμυλούχοι σπόροι αλέθονται και μαγειρεύονται στο γάλα για να δώσουν μια ουσιαστική τροφή, ενώ οι νεαροί βλαστοί και τα τρυφερά φύλλα είναι επίσης βρώσιμα και η πολύχρωμη αρίλα που στρογγυλεύει τους σπόρους μπορεί να υποστεί επεξεργασία ώστε να δώσει ένα μπλε χρωματισμένο λάδι. Οι ίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή χαρτιού και το τελικό βλαστό μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο όπως η καρδιά της παλάμης. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μπορείτε να πάρετε πόσιμο χυμό κόβοντας τη βάση του μπαστούνι με ένα μαχλέπι, μια πολύ καλύτερη ιδέα από το να πίνετε το νερό που έχει παγιδευτεί στη βάση του μίσχου, καθώς αυτό περιέχει συνήθως μεγάλη ποσότητα εντόμων, βατράχων, βακτήρια και άλλους κατοίκους που κανείς δεν θα ήθελε να καταπιεί! Εδώ λοιπόν επιστρέφουμε στο όνομα “δέντρο των ταξιδιωτών”, το οποίο συνήθως αναφέρεται στο νερό της βροχής που συσσωρεύεται στη μεγάλη βάση του μίσχου όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά το οποίο αποθαρρύνω σθεναρά οποιονδήποτε να πιει εκτός εάν θέλει να επισκεφτεί τοπικά νοσοκομεία, κάτι που αμφιβάλλω. θα εκτιμούσαμε! Τα λουλούδια απέχουν πολύ από το να είναι επιδεικτικά. είναι πρασινολευκά πέταλα και σέπαλα που εξακολουθούν να προσελκύουν τα πουλιά για επικονίαση, αν και η δουλειά μπορεί να γίνει και από νυχτερίδες ή λεμούριους. Αυτά τα λουλούδια θα παράγουν καρπούς που είναι σαν ξυλώδεις λοβοί με τρία μέρη μάλλον δύσκολο να ανοίξουν. Μόλις ανοίξει κανείς δεν μπορεί παρά να θαυμάσει το εκπληκτικό χρώμα του αυλακιού που περιβάλλει τους σπόρους. είναι μπλε ηλεκτρίκ! Ένα μάλλον ασυνήθιστο χρώμα που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει πουλιά και μικρά θηλαστικά προκειμένου να τα διαδώσει και να πολλαπλασιάσει το φυτό. Αυτό αποκάλυψε πολύ αποτελεσματικό στον κοντινό Μαυρίκιο όπου το φυτό έχει αποκτήσει την ιδιότητα του χωροκατακτητικού φυτού και πράγματι μπορεί να δει κανείς σε κάθε ρυάκι, ρυάκι και ρέματα.

Το φυτό δεν είναι ιδιότροπο, αλλά η τροπική του προέλευση το κάνει ευαίσθητο στο κρύο, φυσικά, αν και μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως 20°F, θα τα πάει καλά στις ζώνες USDA 9a έως 11. Οι φρέσκοι σπόροι μπορούν να αρχίσουν να βλασταίνουν σε δύο εβδομάδες και σύντομα θα πρέπει να μεταφερθούν σε μεγάλα δοχεία και σε πλήρες έδαφος αργότερα. Θα απολαύσει στραγγισμένα υγρά εδάφη, αλλά μπορεί να πάρει αμμώδη ή και αργιλώδη, θα απολαύσει τον ήλιο αλλά μπορεί να προσαρμοστεί στην ανοιχτή σκιά. Μπορεί να δει σε διάφορα μέρη της Νότιας Καλιφόρνιας και της Φλόριντα.

Στη Μαδαγασκάρη, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι αν σταθείτε μπροστά στο δέντρο ενός ταξιδιώτη και κάνετε μια ευχή με καθαρό και πρόθυμο μυαλό, αυτή η επιθυμία θα πραγματοποιηθεί, οπότε την επόμενη φορά που θα συναντήσετε ένα τέτοιο δέντρο ενώ περπατάτε, δοκιμάστε το, μπορεί να καταλήξετε εκπληρώνοντας τα πιο τρελά σου όνειρα!

Viparspectra 300W LED Grow Light Review

Τα φώτα ανάπτυξης LED γίνονται όλο και πιο δημοφιλής επιλογή για άτομα που καλλιεργούν φυτά σε εσωτερικούς χώρους. Το φως ανάπτυξης LED Viparspectra 300W είναι ένα εντυπωσιακό πακέτο, που παρέχει εξαιρετική αξία και εξαιρετική απόδοση για τους κηπουρούς εσωτερικού χώρου. Έχω χρησιμοποιήσει αυτό το φως προσωπικά τους τελευταίους 6 μήνες και έχω εντυπωσιαστεί από την απόδοση του φωτός και την ανάπτυξη των φυτών. Είναι ένα φως ανάπτυξης που θα ταιριάζει καλύτερα σε αρχάριους και μεσαίους καλλιεργητές, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε με τα φώτα ανάπτυξης LED.

Έχω εμβαθύνει σε αυτό το άρθρο, αλλά θα ξεκινήσω με μια περίληψη των χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, για όσους έχουν λίγο λιγότερο χρόνο.

Διαβάστε κριτικές πελατών και ελέγξτε την τιμή στο Amazon.

Προδιαγραφές

Διαστάσεις: 12,6×7,9×3 ίντσες Βάρος: 5,6 λίβρες Ισοδύναμο με 250W HPS/MH Κατάλληλο για όλα τα στάδια ανάπτυξης και ανθοφορίας Βλαστική κάλυψη σε 24″: 2x2ft Κάλυψη άνθισης στα 18″: 1,5ft 6x5x1 . Epileds LEDs LED Γωνία: 90° Ανάληψη ισχύος: 136W±3% Τάση εισόδου: AC100-240V Συχνότητα: 50-60Hz Διάρκεια ζωής: 100 000 ώρες

Περιεχόμενα του πακέτου

One V300 LED Lighting One Hanging Kit One Εγχειρίδιο οδηγιών One 6ft US Cord Power

Πλεονεκτήματα του φωτός ανάπτυξης LED Viparspectra 300W

Πολύ αποδοτική μονάδα Κατάλληλη για όλα τα στάδια καλλιέργειας Ενεργειακά αποδοτική Χαμηλότερη απόδοση θερμότητας από τα φώτα ανάπτυξης HID Πολύ αθόρυβη στη λειτουργία Εύχρηστο σετ κρέμασης 3 χρόνια εγγύηση

Μειονεκτήματα του Viparspectra 300W LED Grow Light

Αν και ονομάζεται 300W, αυτό το φως αντλεί περίπου 136 W από τον τοίχο Δεν υπάρχουν ξεχωριστοί έλεγχοι για κύκλους βλάστησης και ανθοφορίας Μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα ή λεύκανση εάν τοποθετηθεί πολύ κοντά σε φυτά Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το πολύ 18 ώρες την ημέρα Μικρή περιοχή κάλυψης

Σε ποιον ταιριάζει καλύτερα το Viparspectra 300W;

Το φως ανάπτυξης LED Viparspectra 300W είναι μια αρκετά μικρή μονάδα, αλλά είναι καλά εξοπλισμένο με 60 LED υψηλής έντασης 5W που είναι κατάλληλα για όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών. Θα ταιριάζει σε κάποιον που αναζητά ένα ελαφρύ καλλιεργητή γενικής χρήσης και είναι λιγότερο κατάλληλο για έναν προχωρημένο καλλιεργητή με πολύ ιδιαίτερες ανάγκες.

Η μονάδα απευθύνεται σε αρχάριους και μεσαίους καλλιεργητές και προσφέρεται σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Η γενική ανατροφοδότηση σχετικά με τα αποτελέσματα και την αξιοπιστία ήταν πολύ καλή και νομίζω ότι αυτή θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για πολλούς ανθρώπους.

Οι κύριοι άνθρωποι που θα πρέπει να εξετάσουν αυτό το αυξανόμενο φως είναι:Αυτά με μικρή ή μεσαία έκταση καλλιέργειας. Άνθρωποι που αναζητούν ένα καλό φως ανάπτυξης χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν μια περιουσία. Άτομα που καλλιεργούν 2-4 φυτά τη φορά.

Επέλεξα το Viparspectra 300W για να με βοηθήσει να καλλιεργήσω μια σειρά από λαχανικά και χόρτα για σαλάτες σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο. Είχα μεγάλη επιτυχία με αυτό και νομίζω ότι οι κριτικές πελατών μιλάνε από μόνες τους.

Άλλα μοντέλα στη σειρά Viparspectra

Τα Viparspectra παράγουν μια σειρά παρόμοιων φώτων ανάπτυξης σε διαφορετικά μεγέθη και αποδόσεις. Έχουν επίσης μοντέλα με ενσωματωμένα χρονόμετρα και ροοστάτες, αλλά αυτά είναι πιο ακριβά. Τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς ανακλαστών παρατίθενται παρακάτω.Viparspectra 450W LED Grow Light Viparspectra V600 600W LED Grow Light Viparspectra V1200 1200W LED Grow Light Viparspectra R900 900W LED Grow Light

Ποιότητα κατασκευής του Viparspectra 300W

Θα πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα αρκετά με την κατασκευή αυτού του LED αυξανόμενου φωτός. Αισθάνομαι σταθερό, λειτούργησε χωρίς προβλήματα και δεν με δημιούργησε κανένα πρόβλημα τους τελευταίους μήνες. Μου αρέσει επίσης ο κομψός σχεδιασμός και φαίνεται καλά στην περιοχή καλλιέργειας μου.

Ήμουν λίγο δύσπιστος σχετικά με την αγορά αυτού του φυτού καθώς είναι προς το τέλος της αξίας της αγοράς. Γνώριζα ότι υπάρχουν μερικά φτηνά φώτα ανάπτυξης LED στην αγορά που δεν αξίζει να αγοράσετε. Ωστόσο, γενικά εντυπωσιάστηκα από την απόδοση αυτού του grow light. Για όποιον καλλιεργεί μικρούς αριθμούς φυτών και έχει προϋπολογισμό, νομίζω ότι το Viparspectra 300W είναι μια εξαιρετική επιλογή. 

Χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί όταν αγοράζετε ένα LED ανάπτυξης φωτός, καθώς υπάρχουν πολλά οικονομικά μοντέλα που δεν παρέχουν ικανοποιητική απόδοση. Ομοίως, τα κορυφαία μοντέλα της σειράς μπορεί να είναι σημαντικά πιο ακριβά και είναι πιθανό να είναι περισσότερα από όσα μπορεί να θέλει να ξοδέψει ένας αρχάριος ή μεσαίος κηπουρός εσωτερικού χώρου.

Παραγωγή θερμότητας

Ευτυχώς, τα φώτα ανάπτυξης LED παράγουν σημαντικά λιγότερη θερμότητα από τα φώτα HID και είναι γενικά πιο αποτελεσματικά από τα φώτα φθορισμού. Ως αποτέλεσμα, παίρνετε το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Ενώ λειτουργούν πολύ πιο δροσερά, τα φώτα ανάπτυξης LED εξακολουθούν να παράγουν λίγη θερμότητα, επομένως υπάρχει ένας ενσωματωμένος ανεμιστήρας για να διαχέει αυτήν τη θερμότητα. Ο ανεμιστήρας είναι αρκετά ήσυχος, σίγουρα όχι πιο δυνατός από έναν μέσο ανεμιστήρα γραφείου. Η αεριζόμενη θερμότητα δεν θα πρέπει να προκαλεί προβλήματα, εκτός εάν καλλιεργείτε φυτά σε μια πολύ μικρή, κλειστή σκηνή καλλιέργειας.

Ένα σημείο που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας είναι 104°F (40°C). Δεν μπορώ να δω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα, καθώς δεν θα κάνατε πολλά για να βοηθήσετε τα φυτά σας αν αφήσετε την περιοχή σας να ανέβει τόσο ψηλά, αλλά μπορεί να είναι ένα ζήτημα παρακολούθησης για όσους βρίσκονται σε ζεστά κλίματα ή με ανάπτυξη περιοχή επιρρεπής στη συσσώρευση θερμότητας. 

Η παραγωγή θερμότητας των φώτων ανάπτυξης είναι σίγουρα ένας κοινός τομέας ανησυχίας από τους καλλιεργητές, αλλά η δική μου εμπειρία, μαζί με τις κριτικές άλλων πελατών, υποδηλώνουν ότι το Viparspectra λειτουργεί αρκετά δροσερό και έχει επαρκή ικανότητα να διαχέει τη θερμότητα που παράγεται.

Ενεργειακής απόδοσης

Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι καλλιεργητές αποφεύγουν όλο και περισσότερο τα φώτα ανάπτυξης HID και η μετακίνηση πάνω από τα LED είναι η αυξημένη απόδοση των LED. Αν και τα φώτα ανάπτυξης LED παραμένουν αρκετά ακριβά στην αγορά, το κόστος λειτουργίας θα είναι πολύ μικρότερο από ένα συγκρίσιμο φως HID και θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά τα φώτα φθορισμού, εκτός κι αν βυθίζετε το δάχτυλό σας στο νερό με φυτά σε εσωτερικούς χώρους και προσπαθείτε να κρατήσετε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο, θα σας συνιστούσα οπωσδήποτε να κάνετε μια βουτιά με ένα λαμπάκι ανάπτυξης LED. Ο λόγος είναι ότι τα φώτα ανάπτυξης LED θα παράγουν πολύ καλύτερη ανάπτυξη και απόδοση των φυτών και πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση για εσάς μακροπρόθεσμα.

Ένα πράγμα που βρίσκω λίγο ενοχλητικό είναι ότι το Viparspectra χρησιμοποιεί 300 W στο όνομα του προϊόντος αυτού του φωτός ανάπτυξης, καθώς η μονάδα δεν βγαίνει πουθενά κοντά σε αυτό. Έχει 60 LED 5W στη μονάδα, αλλά η συνολική ισχύς της μονάδας είναι μόνο περίπου 136 Watt. Θα μπορούσε να οδηγήσει μερικούς ανθρώπους να λάβουν λανθασμένες αποφάσεις αγοράς και να αγοράσουν ένα φυτό που είναι λιγότερο ισχυρό από τις ανάγκες τους. 

Είναι απίθανο να παρατηρήσετε μεγάλη αλλαγή στον λογαριασμό ρεύματος με αυτό το φως ανάπτυξης και είναι καθησυχαστικό να γνωρίζετε ότι θα χρησιμοποιείτε μια από τις πιο αποδοτικές ενεργειακά τεχνολογίες φωτισμού ανάπτυξης.

Το Viparspectra 300W είναι εύκολα επεκτάσιμο

Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι αυτό το αναπτυσσόμενο φως είναι τόσο εύκολα επεκτάσιμο. Κάθε μονάδα έχει μια πρίζα αλυσίδας μαργαρίτα, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο τροφοδοσίας μιας δεύτερης μονάδας, για να συνδέσετε τα δύο μεταξύ τους. Αυτό το φυτό είναι μικρό και έχει σχεδιαστεί για αρχάριους και μεσαίους χρήστες, αλλά μπορείτε εύκολα να αγοράσετε επιπλέον φώτα για να επεκτείνετε την περιοχή ανάπτυξης σας. Ο σύνδεσμος αλυσίδας μαργαρίτα σημαίνει ότι μπορείτε απλά να συνδέσετε ένα άλλο φως και είστε έτοιμοι. Διατηρεί την εγκατάσταση σας απλή και δεν θα έχετε καλώδια ρεύματος να τρέχουν παντού.

Όταν συγκρίνετε την τιμή του Viparspectra 300W, με τα μεγαλύτερα μοντέλα της ίδιας σειράς, μερικές φορές μπορεί να είναι φθηνότερο να αποκτήσετε δύο μικρότερες μονάδες, αντί για μία μεγαλύτερη μονάδα. Αυτό ήταν καθησυχαστικό για μένα, καθώς μπορεί κάλλιστα να επεκτείνω τις ρυθμίσεις μου με την πάροδο του χρόνου και είναι ωραίο να γνωρίζω ότι μπορώ να κάνω αυτό το κόστος αποτελεσματικά.

Αρκετά δίκαια, οι μεγαλύτερες μονάδες διαθέτουν μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά, κυρίως ξεχωριστούς διακόπτες λαχανικών και άνθισης. Χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό, πιθανότατα περιορίζετε τη δυνατότητα ανάπτυξης και απόδοσης των φυτών σας, αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να διατηρήσω τα πράγματα απλά και οικονομικά προς το παρόν. 

Φάσμα

Το Viparspectra χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό 5 watt Bridgelux και Epileds LED, τα οποία έχουν καλό ιστορικό αξιοπιστίας και απόδοσης. Το φάσμα φωτός αυτού του φωτός ανάπτυξης LED είναι παρόμοιο με πολλά άλλα δημοφιλή μοντέλα στην αγορά, στοχεύοντας τα μήκη κύματος φωτός στα κόκκινα και μπλε μέρη του φάσματος που πολλοί πιστεύουν ότι είναι πιο ωφέλιμα για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών. Το φάσμα των LED είναι το εξής.

Κάλυψη

Αυτό είναι ένα αρκετά μικρό φως ανάπτυξης και θα κάνει καλή δουλειά παρέχοντας φως σε μια περιοχή ανάπτυξης 2 × 2 ποδιών. Στο στάδιο της ανθοφορίας, όπου το φως θα είναι πιο κοντά, σε περίπου 15 έως 20 ίντσες, θα καλύπτει μόνο 1,5×1,5 πόδια της περιοχής ανάπτυξης. Αυτή δεν είναι μια τεράστια περιοχή, επομένως εάν η περιοχή καλλιέργειας σας είναι μεγαλύτερη από αυτήν, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να αγοράσετε δύο ή να επιλέξετε ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Ευτυχώς, η σειρά Viparspectra είναι πραγματικά αρκετά προσιτή και πιστεύω ότι η ποιότητα είναι εξαιρετική για την τιμή

Viparspectra 300w Απόσταση από το εργοστάσιο

Όταν χρησιμοποιείτε το Viparspectra 300w με σπορόφυτα, φροντίστε να κρατάτε το φως λίγο πιο μακριά από τα φυτά σας. Περίπου 22-24 ίντσες είναι τέλεια, με 12 ώρες φωτός την ημέρα

Για το βλαστικό στάδιο, αυξήστε τη διάρκεια του φωτός σε 18 ώρες την ημέρα και στοχεύστε να κρατήσετε τα φυτά σας περίπου 20 ίντσες από το φως

Για τα στάδια ανάπτυξης της ανθοφορίας, μειώστε τη διάρκεια του φωτός σε 12 ώρες την ημέρα, αλλά φέρτε το φως πιο κοντά, μεταξύ 15 και 20 ίντσες

Αυτό είναι που βρήκα ότι είναι το καλύτερο, αλλά διαφέρει ελαφρώς από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.

Ελαφριά ένταση

Η ένταση του φωτός, ή πιο συγκεκριμένα, η έξοδος PAR ενός αναπτυσσόμενου φωτός είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε ένα αναπτυσσόμενο φως. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή απόδοση φωτός για να μεγιστοποιήσετε την ανάπτυξη των φυτών σας.

Η έξοδος PAR από το Viparspectra W300 φαίνεται παρακάτω. Όπως μπορείτε να δείτε, η απόδοση είναι αρκετά λογική, αλλά είναι πραγματικά κατάλληλη μόνο για μια μικρή περιοχή ανάπτυξης, περίπου 2 πόδια επί 2 πόδια. Η απόδοση φωτός δεν πρόκειται να ταιριάζει με μερικά από τα premium φώτα ανάπτυξης LED στην αγορά, αλλά στη συνέχεια, θα πρέπει να πληρώσετε πολύ περισσότερα για να τα αγοράσετε. Πιστεύω ότι αυτό το φως θα κάνει τη δουλειά για την πλειοψηφία των καλλιεργητών χόμπι στο σπίτι. Σίγουρα δεν μετανιώνω για την αγορά μου και έχω δει πολύ καλά αποτελέσματα. 

Color Of Light From The Viparspectra 300W LED Grow Light

Ένα πράγμα που δεν αναφέρεται πολύ συχνά όταν οι άνθρωποι μιλούν για φώτα ανάπτυξης LED είναι το ίδιο το χρώμα του φωτός. Εάν είστε συνηθισμένοι στο φρέσκο ​​λευκό φως των φθοριζόντων φώτων ανάπτυξης ή στη ζεστή λάμψη των φώτων HID, η μωβ απόχρωση από πολλά φώτα ανάπτυξης LED θα αλλάξει λίγο. Θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό χαρακτηριστικό για μένα.

Προηγουμένως, συνήθιζα να έχω την περιοχή ανάπτυξης σε ένα δωμάτιο έξω από την κουζίνα μου, αλλά δεν μου άρεσε πολύ η μωβ λάμψη που προέρχεται από αυτά τα φώτα, επομένως έχω μεταφέρει τη διάταξη ανάπτυξης στο γκαράζ. Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι δεν νοιάζονται για αυτό ή θα χρησιμοποιήσουν μια σκηνή ανάπτυξης ή ένα δωμάτιο ανάπτυξης μακριά από άλλα μέρη του σπιτιού σας, αλλά για μένα, είναι σίγουρα αρνητικό. Φαίνεται ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος αποδεικτικών στοιχείων ότι τα λευκά LED ευρέος φάσματος είναι πιθανώς εξίσου αποτελεσματικά για την καλλιέργεια φυτών από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα LED κόκκινου-μπλε φάσματος που πωλούνται πιο συχνά σήμερα.

Αυτός είναι ίσως ο μόνος σημαντικός παράγοντας που μπορεί να με κάνει να επιλέξω μια διαφορετική μάρκα LED ανάπτυξης φωτός για την επόμενη αγορά μου, αλλά έχω λίγη περισσότερη έρευνα να κάνω. Η εταιρεία green sunshine κάνει μερικά υπέροχα φώτα ευρείας ζώνης LED, αλλά η τιμή κάνει τα μάτια να δακρύζουν λίγο.

Συμβουλές από τις εμπειρίες μου σχετικά με τη χρήση του φωτός ανάπτυξης LED Viparspectra 300W

Το φως από το Viparspectra W300 είναι ένας ωραίος συνδυασμός κόκκινου και μπλε φωτός και χάρηκα που κάλυψε όλο το φάσμα. Γενικά παρέμενε πολύ ήσυχο και δροσερό και νόμιζα ότι η εμφάνιση της μονάδας ήταν πολύ καλή.

Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της μονάδας, καθώς οι απαιτήσεις ισχύος είναι πολύ λογικές.

Βρήκα ότι τα φυτά μου είχαν μεγάλη ανάπτυξη φύλλων και μίσχων και εξαιρετική ανάπτυξη λουλουδιών.

Το έχω χρησιμοποιήσει για την καλλιέργεια τόσο φυλλωδών λαχανικών όσο και λαχανικών και η απόδοση έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προηγούμενη απόδοσή μου χρησιμοποιώντας φθορίζοντα φώτα ανάπτυξης.

Σίγουρα θα κολλήσω με τα φώτα ανάπτυξης LED από εδώ και στο εξής. Νιώθω ότι η σειρά Viparspectra βρίσκεται σε πολύ καλή θέση όσον αφορά την τιμή και τη λειτουργικότητα και νομίζω ότι θα επεκτείνω την περιοχή ανάπτυξής μου με περισσότερα φώτα από τη σειρά στο μέλλον.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο Viparspectra 300W, διαβάστε κριτικές και ελέγξτε την τιμή.

Εγγύηση

Η Viparspectra πωλεί αυτό το φυτό με 3 χρόνια τοπική εγγύηση και 30 ημέρες εγγύηση ικανοποίησης ή επιστροφής. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αυτή η μονάδα είναι πολύ αξιόπιστη, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη τις υποκείμενες βελτιώσεις αξιοπιστίας που έχει η τεχνολογία LED σε σχέση με άλλους τύπους φωτός ανάπτυξης. Με μέση διάρκεια ζωής για τα LED 100.000 χρήσης, είναι πιθανό να έχετε πολλά χρόνια παραγωγικής χρήσης από αυτό το φως.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τις σκέψεις σας σχετικά με αυτό το grow light ή τις εμπειρίες σας εάν είστε ήδη ιδιοκτήτης. Τι πιστεύετε για τα κόκκινα-μπλε φώτα ανάπτυξης LED έναντι των λευκών, ευρέως φάσματος φώτα ανάπτυξης LED; Αφήστε ένα σχόλιο και πείτε μου

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.