Αποτελεσματικός Οργανικός Έλεγχος Παρασίτων


Αποτελεσματικός Οργανικός Έλεγχος Παρασίτων Κουραστήκατε από τα δηλητήρια; Αυτά είναι πράγματα που λειτουργούν για μένα και τους πελάτες μου.

Πρώτον, πρέπει να ομολογήσω ότι αν το θέμα σας είναι τα ελάφια, δεν νομίζω ότι λειτουργεί τίποτα παρά μόνο ένας φράχτης (στην πραγματικότητα, δύο φράχτες), αλλά αυτό είναι θέμα για ένα διαφορετικό άρθρο.

Κουνέλια:

Τους γνώρισα καλύτερα όταν φύτεψα 60 τουλίπες έναν χειμώνα και βρήκα πέντε την άνοιξη, μαζί με μερικά πολύ παχιά κουνέλια.

Βρήκα μια μόνιμη λύση – τους νάρκισσους. Δεδομένου ότι είναι δηλητηριώδη για τα κουνέλια, που έχουν έντονη όσφρηση, ανακάλυψα ότι η καλλιέργεια νάρκισσους σε ένα τρίγωνο γύρω από κρεβάτια με τουλίπες μου επέτρεψε να καλλιεργήσω τουλίπες που είχαν καταναλωθεί κάθε χρόνο. Φυσικά, η αρνητική πλευρά των νάρκισσους είναι ότι έχουν τεράστιο, δεμένο φύλλωμα. Χρειαζόμουν λοιπόν έναν πολύ μικρό ασφόδελο, κατά προτίμηση μινιατούρα, αλλά συνήθως είναι πολύ ακριβοί. Μπείτε στο WP Milner, ένα τμήμα 1 από το 1869 που μεγαλώνει μόνο σε περίπου 5 ίντσες και έχει πολύ μικρό φύλλωμα που λιώνει εβδομάδες πριν από το φύλλωμα των τυπικών νάρκισσους. Τα χρησιμοποιώ επίσης γύρω από τριαντάφυλλα για να εμποδίσω τα κουνέλια να τα μασήσουν στο έδαφος το χειμώνα.

Σκίουροι:

Συχνά ειπώθηκε ότι το πιπέρι καγιέν θα απέτρεπε τους σκίουρους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να χάσω κρίνα σε γλάστρες, και να τα πασπαλίσω πολύ με κόκκινο πιπέρι, μέχρι ένα αξέχαστο πρωινό. Άκουσα έναν πολύ περίεργο ήχο έξω, έβγαλα το κεφάλι μου έξω από το παράθυρο και είδα έναν σκίουρο να κάθεται στη γλάστρα μου με κρίνους και να φτερνιζόταν επειδή το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με έντονο πορτοκαλί σκόνη καγιέν, αλλά συνέχιζε να τσιμπάει.

Αυτό που λειτουργεί, βρήκα στη συνέχεια, ήταν το μαύρο πιπέρι. Αλλά πρέπει να είναι φρέσκο. Βρήκα λοιπόν έναν φθηνό μύλο πιπεριάς και αφού φύτεψω βολβούς, δώσε του μερικές στροφές από το σημείο. Επαναλάβετε αυτό για δύο ακόμη ημέρες, βρήκα, και όλοι οι βολβοί μου θα επιβιώσουν άθικτοι.

Χρειάζεστε ένα μάτσο κόκκους μαύρου πιπεριού; Εδώ είναι 5 λίρες.

Chipmunks:

Αυτά τα μικρά παιδιά, όπως οι σκίουροι, θα τείνουν να σκάβουν όπου διαταράσσεται η γη, για να βρουν “τι άφησε ο άλλος” στο χώμα. Τους αρέσουν ιδιαίτερα τα φυτά στις γλάστρες. Με τα χρόνια έχω διαπιστώσει ότι ένα ράντισμα Ο Milorganite, ένα αζωτούχο λίπασμα αργής απελευθέρωσης, εγκεκριμένο από την EPA για όλες τις χρήσεις, που συμβάλλει επίσης με σίδηρο στο έδαφος. Ως λίπασμα είναι φοβερό, γιατί δεν καίγεται και δεν χρειάζεται να το ποτίζετε. Είναι 85% οργανική ύλη. Διαρκεί δέκα εβδομάδες. Μυρίζει επίσης απαίσια γιατί βασίζεται στα λύματα. Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να εντοπίσουμε την απαίσια μυρωδιά μόνο αν βάλουμε το κεφάλι μας στην τσάντα και εισπνεύσουμε. Αλλά τα chipmunks είναι πολύ ευαίσθητα στο άρωμά του. Αφού φυτέψετε στο έδαφος ή σε μια κατσαρόλα, απλώς πασπαλίστε λίγο από πάνω.

Εδώ είναι 32 λίβρες Milorganite για να βοηθήσετε να διώξετε αυτά τα chipmunks.

Βολές:

Η πρώτη μου εμπειρία με τα βόλια ήταν όταν μετακόμισα σε μια κοινότητα νέων σπιτιών. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί για περισσότερο καιρό παραπονέθηκαν για διάνοιξη σήραγγας. Στην αρχή δεν είχα καμία ζημιά. Μετά με βρήκαν έναν χειμώνα. Βρήκαν επίσης περίπου 50 βολβούς κρίνου, μερικοί αρκετά σπάνιοι. Όσοι από εσάς συναλλάσσεστε με το B&D Lilies μπορεί να θυμάστε ότι έχασαν χιλιάδες κρίνα από βολβούς που ανακάλυψαν τα χωράφια τους.

Η πρώτη μου λύση ήταν να χρησιμοποιήσω το Permatil, γνωστό και ως Volblok. Αυτό το προϊόν είναι ένας διογκούμενος σχιστόλιθος, ο οποίος, εάν τοποθετηθεί στο έδαφος γύρω από τα φυτά σε μια τάφρο, είναι, από την εμπειρία μου, 100% αποτελεσματικό για τους βολβούς επειδή έχουν τρυφερά μικρά πόδια. Είναι και μόνιμο, γιατί αφήνεται στο έδαφος. Μπόρεσα να καλλιεργήσω ξανά κρίνα. Αλλά δείτε την ενότητα για τα κουνέλια, γιατί ό,τι λειτουργεί για τα κουνέλια λειτουργεί και για τα κουνέλια, και είναι πολύ λιγότερη δουλειά.

Απωθητικό για τρύπες και τυφλοπόντικες για να σκορπιστεί στο γρασίδι σας.

Πουλιά σε κρεμαστά καλάθια:

Θυμάμαι την αλληλογραφία στον Κήπο του Ντέιβ από έναν κύριο που είχε προβλήματα με χήνες στα μεγάλα κρεμαστά καλάθια του. Σημείωσε ότι το να τους τρομάξουν δεν πέτυχε, γιατί μόλις επέστρεψαν. Είχα το ίδιο πρόβλημα με το να φωλιάζω πένθιμα περιστέρια (τα αγαπώ αυτά τα πράγματα) στα τέσσερα κρεμαστά καλάθια μου στη δυτική πλευρά του σπιτιού μου. Το να τους τρομάξουμε σίγουρα δεν λειτούργησε. επέστρεφαν κάθε πρωί και μου έδιναν τον τριχωτό βολβό του ματιού. Έτσι, στην αρχή της περιόδου ωοτοκίας, πήρα μερικά φύλλα αλουμινόχαρτου και τα μάζεψα μέχρι να γίνουν περίπου στο μέγεθος ενός μπέιζμπολ. Όχι μόνο είναι άβολα να κάθονται, αλλά είναι λαμπερά. Θα γεννούσατε τα αυγά σας σε κάτι τέτοιο; Τα φυτά μου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αναπτυχθούν γύρω τους, και ήταν αρκετά ελαφριά ώστε οι πετούνιες από παλιρροϊκό κύμα να αναπτύχθηκαν γύρω τους, και δεν συνθλίβει τα φυτά. Τα περιστέρια πήγαν αλλού (το σκληρό τοπίο στην πίσω αυλή μου, που ήταν γοητευτικό). Μόλις τελειώσει η περίοδος ωοτοκίας, πέταξα τις μπάλες αλουμινίου. Λειτουργούσε σαν γούρι, αλλά δεν έβλαψε τα πουλιά.

Βιολογικά προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή:

Υπάρχουν επίσης προϊόντα που είναι εγκεκριμένα για βιολογική χρήση αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Ένα από αυτά είναι το spinosad. Το Spinosad είναι ένα βακτήριο που ανακαλύφθηκε το 1982 σε αποστακτήρα. Λειτουργεί σε ευαίσθητα έντομα ενισχύοντας το νευρικό τους σύστημα, τα κάνει να σταματήσουν να τρώνε και να πεθάνουν μέσα σε δύο ημέρες. Λειτουργεί καλύτερα σε παράσιτα που καταναλώνουν πολύ ιστό φύλλων, όπως το σκαθάρι Viburnum, και υπάρχουν επίσης πολλά δολώματα μυρμηγκιών που βασίζονται στο spinosad. Διασπάται στο φως του ήλιου, επομένως πρέπει να εφαρμόζεται στο τέλος της ημέρας, κάτι που λέγεται ότι γλιτώνει τις αγαπημένες μας μέλισσες.

Όσοι έχουν σημαντική ζημιά από γυμνοσάλιαγκο πιθανότατα γνωρίζουν τη χημική μεταλλδεΰδη. Είναι αποτελεσματικό σε γυμνοσάλιαγκες αλλά μπορεί να είναι τοξικό. Πουλιά που έτρωγαν το δόλωμα πέθαναν, μαζί με κατοικίδια στον κήπο. Εάν οι γυμνοσάλιαγκες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα, ο φωσφορικός σίδηρος είναι μια καλύτερη λύση, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ψωμιού. Έχει χαμηλή τοξικότητα και πρέπει να καταναλώνεται για να είναι αποτελεσματικό. Είναι η κατηγορία του Συνδέσμου Τροφίμων και Φαρμάκων “Γενικά Αναγνωρίζεται ως Ασφαλές”, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό σε μερικούς ανθρώπους. Η εφαρμογή με γάντια, αντί να το πασπαλίζετε με τα χέρια σας, είναι καλή ιδέα.

Το υγρό συμπύκνωμα Spinosad εφαρμόζεται εύκολα.

Ανέκδοτο:

Μετά υπάρχει το ανέκδοτο. Μεγαλώνω μεγάλο αριθμό τεσσάρων η ώρα (Mirabilis jalapa) και έχω παρατηρήσει νεκρούς ιαπωνικούς κάνθαρους κοντά τους. Δεδομένου ότι το mirabilis jalapa είναι ένα υπέροχο φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα από σπόρους, αξίζει να το δοκιμάσετε.

Εδώ είναι ένα ολόκληρο 1/4 λίβρα σπόρων τεσσάρων η ώρα.

Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθειες χωρίς κόστος για εσάς.

Εορτασμός του Χειμερινού Ηλιοστασίου

(Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στις 22 Δεκεμβρίου 2007. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα, αλλά λάβετε υπόψη ότι οι συντάκτες προηγούμενων άρθρων ενδέχεται να μην είναι σε θέση να απαντήσουν αμέσως σε νέες ερωτήσεις ή σχόλια. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως εμείς μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα.)

« Στα βάθη του χειμώνα έμαθα επιτέλους ότι μέσα μου υπήρχε ένα ακατανίκητο καλοκαίρι » . Αλμπέρ Καμύ

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η αρχή του χειμώνα, είναι όταν ο ήλιος είναι πιο μακριά από τη γη από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου για όσους από εμάς στο βόρειο ημισφαίριο. Αντίθετα, αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί το Θερινό Ηλιοστάσιο για όσους ζουν στο νότιο ημισφαίριο. Οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν περιορισμένη γνώση για τους κύκλους της φύσης και τις μεταβαλλόμενες θέσεις του ήλιου και της γης, φοβούμενοι ότι ο ήλιος που εξαφανιζόταν, δεν θα επέστρεφε ποτέ! Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο γιορταζόταν με γιορτές και τελετές που περιλάμβαναν φωτιές ή κάψιμο ενός ολόκληρου δέντρου όλη τη νύχτα, πιστεύοντας ότι οι φωτιές θα εγγυώνταν την επιστροφή του ήλιου το πρωί. Μία από αυτές τις αρχαίες τελετές, η Saturnalia, ονομάστηκε για τον Κρόνο (τον Ρωμαϊκό θεό της σποράς) και μερικές φορές αναφερόταν ως η Γιορτή των Φώτων. Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι αυτές οι τελετές πυρκαγιάς θα «ασφάλιζαν την επιστροφή της ζεστασιάς του ήλιου εγκαίρως για την ανοιξιάτικη φύτευση» [1] και «θα διασφάλιζαν την υγεία των καλλιεργειών που σπέρνονται το χειμώνα»[2]. Υπολείμματα απανθρακωμένων ξύλων από τις φωτιές σώθηκαν για να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη της φωτιάς την επόμενη χρονιά και στάχτες από τις φωτιές απλώθηκαν στα χωράφια, με τη σιγουριά ότι αυτό το τελετουργικό θα έφερνε καλή τύχη για τη συγκομιδή του νέου έτους. Στα μεταγενέστερα χρόνια, αυτοί οι εορτασμοί θα συνεχίζονταν για δώδεκα ημέρες και ονομάζονταν Γιορτή Γιουλής ή Γιορτή (γύρισμα του ήλιου) – που τώρα συνήθως γιορτάζεται ως το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.. Ως εκ τούτου, τα κούτσουρα ή τα δέντρα που κάηκαν έγιναν γνωστά ως Yule Logs. Η βελανιδιά ήταν το πιο συνηθισμένο ξύλο που χρησιμοποιήθηκε για αυτούς τους κορμούς Yule. Ωστόσο, άλλα ξύλα [3] χρησιμοποιήθηκαν επίσης και θεωρήθηκε ότι:(Aspen) επικαλούνται την κατανόηση του μεγάλου σχεδίου (Birch) σημαίνει νέα ξεκινήματα (Holly) εμπνέει οράματα και αποκαλύπτει προηγούμενες ζωές (Oak) προάγει τη θεραπεία, τη δύναμη και τη σοφία (Pine) σημαίνει ευημερία και ανάπτυξηΣήμερα, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να γιορτάζουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο με φωτιές ή το παραδοσιακό κάψιμο ενός κούτσουρου. Ωστόσο, το Yule Log έχει γίνει πλέον πιο συνηθισμένο τελετουργικό την παραμονή των Χριστουγέννων σε σύγκριση με τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου, πιθανώς λόγω της εξαφάνισης των τζακιών σε πολλά από τα σπίτια μας σήμερα. Το παραδοσιακό Yule Log έχει πλέον μετατραπεί σε διακοσμητικά για το γιορτινό μας τραπέζι με μικρά κομμάτια κορμών στολισμένα με κεριά και πρασινάδα ή μίμηση με κέικ σε σχήμα κορμού ( Bûche de Noël – γαλλικά για «Χριστουγεννιάτικο κούτσουρο») και συνήθως σερβίρεται ως επιδόρπιο με το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Γίνεται ο αρχικός εορτασμός της καύσης των κορμών γιουλί για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο μια παράδοση που πεθαίνει; Ίσως – ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμες έξυπνες επιλογές για εσάς που δεν έχετε τζάκι. Μια ποικιλία από Yule Log DVD είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη δική σας « εικονική » εγγραφή του Yule Log σε οθόνες τηλεόρασης ή υπολογιστή! Περιλαμβάνεται ένα soundtrack με τα αγαπημένα σας γιορτές για την ακουστική σας απόλαυση ενώ απολαμβάνετε τους ήχους τριξίματος της «φωτιάς» του Yule Log. Απλώς πείτε με ντεμοντέ…θα απομακρυνθώ από το « εικονικό ».βιώσω και γιορτάστε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο με μια νέα δική μου παράδοση. Η παράδοσή μου θα περιλαμβάνει το άναμμα ενός Yule Log στο τζάκι για να απολαύσετε τη ζεστασιά και την άνεσή του αυτή, τη συντομότερη μέρα του χρόνου. Θα διαβάσω τα περιοδικά κηπουρικής μου και θα μελετήσω τους καταλόγους κήπων αναζητώντας εμπνευσμένες ιδέες και φυτά για τους κήπους μου τη νέα χρονιά. Και…θα σηκώσω το φλιτζάνι της ευθυμίας μου για να φρυγανίσω το Χειμερινό Ηλιοστάσιο τραγουδώντας μαζί με το ” Garden Song “[4] του David Mallett. Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε, έτσι δεν είναι; ” Ιντσα-ίντσα, σειρά-σειρά Θα κάνει αυτόν τον κήπο να μεγαλώσει Το μόνο που χρειάζεται είναι μια τσουγκράνα και μια σκαπάνη Και ένα κομμάτι γόνιμο έδαφος ίντσα-ίντσα, σειρά-σειρά Κάποιος να ευλογήσει αυτούς τους σπόρους που σπέρνωΚάποιος τους ζεστάνει από κάτω «Μέχρι να πέσει η βροχή. Τράβηγμα ζιζανίων και μαζεύοντας πέτρες. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από όνειρα και κόκαλα Νιώθω την ανάγκη να μεγαλώσω τα δικά μου, «Επειδή η ώρα είναι κοντά. Σιτάρι για σιτηρά, ήλιο και βροχή, Βρείτε το δρόμο μου στην αλυσίδα της φύσης Συντονίστε το σώμα και τον εγκέφαλό μου, Στη μουσική από τη γη. Φυτέψτε τις σειρές σας ευθείες και μακριές, Μετριάστε τις με μια προσευχή και ένα τραγούδι. Η Μητέρα Γη θα σε κάνει δυνατό αν της δώσεις αγάπη και φροντίδα. Ένα ηλικιωμένο κοράκι που παρακολουθεί πεινασμένος Από την κούρνια του στο δέντρο εκεί. Και στον κήπο μου είμαι τόσο ελεύθερος όσο αυτός ο φτερωτός κλέφτης εκεί πάνω. Ίντσα με ίντσα, σειρά με σειράΘα κάνω αυτόν τον κήπο να μεγαλώσει Το μόνο που χρειάζεται είναι μια τσουγκράνα και μια σκαπάνη Και ένα κομμάτι γόνιμο έδαφος ίντσα-ίντσα, σειρά-σειρά Καλό Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος στον κήπο σας!

Εικόνες, ευγενική προσφορά:

Earth-lighting-winter-solstice by Przemyslaw Idzkiewicz Wikimedia®

Ευχαριστώ Louise (venu209) που μου επέτρεψες να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφία του εορταστικού σου τζακιού!

[1] Χειμερινές Δραστηριότητες: Φέρτε πίσω τον ήλιο! Seeds of Change Garden. Τμήμα Εκπαίδευσης NMHH.[2] Tinselled Traditions: The Origins of Christmas Celebrations by Novareinna. Περιοδικό Seeker

[3] Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις: The Yule Log. South Main Preservation Society

[4] Emmi Tarr και Randi Reames. Κήπος του Τραγουδιού

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον David Mallett για την άδεια να χρησιμοποιήσω τους στίχους από το “Garden Song” [Inches & Miles (1977-1980)]

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *